Autor: Jaana Pikalev • 24. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finnair: Ameerikasse reisimisel nõutakse lennupiletile isikuandmeid

Seoses täna alanud Tallinn - New York lennupiletite sooduskampaaniaga tuletab Finnair meelde Ameerika Ühendriikidesse reisimisel kehtivaid turvalisuse tagamise nõudeid. Finnair palub reisijatel jälgida, et nende isikuandmed oleksid lennupileti broneeringusse sisestatud hiljemalt 72 tundi enne väljalendu.

“Ameerika Ühendriikidesse või läbi Ameerika Ühendriikide reisimisel kehtib lennu turvalisust käsitlev nõue, mis kohustab kõigil lennufirmadel jälgida reisijate isikuandmete olemasolu broneeringus,” kommenteeris Finnairi Baltikumi müügijuht Guerman Tyvoniouk. “Juhul, kui andmed ei ole laekunud süsteemi õigeaegselt, võib see tekitada sihtkohta jõudes reisijale asjatuid ebamugavusi ning lennufirmale märkimisväärseid trahvinõudeid. On ette tulnud ka olukordi, kus reisijaid ei lubata puudulike isikuandmete tõttu lennule,” selgitas Tyvoniouk.

Finnair palub kõigil nende lendudega Ameerika Ühendriikidesse reisijatel jälgida lennupiletite ostmisel, et pileti broneerimise käigus oleks sisestatud ka nõutud isikuandmed - reisija täisnimi, sugu ja sünniaeg. Nõutud isikuandmeid saab näha ja sisestada ka läbi Finnairi kodulehe www.finnair.ee. Andmed peavad olema sisestatud hiljemalt 72 tundi enne väljalendu. Tegemist on Ameerika lennujaamades ja lendudel turvalisuse tõstmiseks kehtestatud reegliga. Info saamiseks võib pöörduda Finnairi klienditoe või pileti müünud reisibüroo poole.

Samuti juhib Finnair reisijate tähelepanu lennupiletite ostmisel sisestatud või reisibüroole edastatud reisijate nimedega. Lennupiletil olev isiku nimi peab täielikult ühtima passis oleva nimega. See tähendab, et ühtegi tähe- ega kirjaviga ei ole lubatud, välja arvatud täpitähed. Vea esinemisel nimes võib lennule registreerudes tekkida probleeme ning hilisem nimetähtede parandamine broneeringus on tasuline. Antud nõue kehtib kõikidele lennureisijatele.

Tänasest kuni 23. detsembrini saab osta soodsaid Finnairi lennupileteid Tallinnast New Yorki väljumisega 10. jaanuarist kuni 31. märtsini 2011. aastal. Maksimaalne kohaloleku aeg on kuni üks kuu. Lennupiletid, hinnaga alates 6900.- kroonist, tuleb müüki piiratud arv. Lennupileteid saab osta Finnairi kodulehelt või reisibüroode kaudu. Finnair lendab talvehooajal Tallinnast läbi Helsingist New Yorki kuuel korral nädalas, suvehooajal igapäevaselt. Finnairi 10 tunni ja 10 minutit kestev lend on kiireimaks ühenduseks Tallinnast New Yorki.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077