Autor: Jaana Pikalev • 16. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BLRT jäi Ruhnu 3miljonilises laevahankes kõrvale

Veeteede Amet tunnistas Ruhnu saarega ühenduse pidamiseks vajaliku laeva soetamise riigihanke edukaks pakkujaks Saaremaa firma Baltic Workboats ASi.

Pakkumuse maksumus ilma käibemaksuta on 3 miljonit 168 tuhat eurot. Riigihankele laekus kaks pakkumust. Teise pakkumise tegid ühispakkujad BLRT Marketex OÜ ja Aluship Technology Sp. Z o.o, ütles ameti avalike suhete vanemspetsialist Malle Lõhmus.

Ehituslepingu sõlmimiseni loodetakse jõuda käesoleva aasta detsembris.

AS Baltic Workboats kuulub kahele tallinlasele Margus Vanaseljale ja Märten Vaikmaale. Ettevõtte käivitav idee on müüa otsast lõpuni valmis ehitatud laevu, mitte teha allhanketöid teistele firmadele.

Aastaaruandes kirjeldavad mehed ka enda ambitsioonikat plaani "arendada ettevõte lähema viie aasta jooksul efektiivse tootmisprotsessiga alumiiniumist töölaevade suurimaks tootjaks Läänemere regioonis ning pakkuda oma tooteid Läänemere regioonis ja Ida-Euroopa riikides".

 Taust

ASi Baltic Workboats toodangu suuremateks tellijateks olid mullu Rootsi veeteede amet, Helsingi hüdrograafia- teenistus, Aserbaidžaani tolliamet, Poola piirivalve ja Bulgaaria piirivalve.2009. aastal võideti Rootsi piirivalve hange viie patrull-laeva ehitamiseks. Kaatrid peavad valmis olema 2013. aastaks.2009. aastal lõpetati tootmishoone III etapi laiendus, mis maksis kokku 9 miljonit krooni. Samal ajal alustati tootmishoone kontori osa renoveerimisega. Investeeringu eesmärgiks on ehitada töötajatele uus söökla ja olmeruumid ja laiendada ettevõtte kontori ruume. Investeering 5,2 miljonit krooni.Sel aastal ehitatakse uus tootmishoone ja ostetakse Homag BOF 712/58/18/F/R CNC - töötluskeskus ja laevade väljatõstmis- ja transportseade Marine Hoist W1504. Ostu aitab rahastada EAS.

Numbermiljonit krooni oli Baltik Workboatsi käive möödunud aastal, BLRT Maketex müügitulu oli mulluca miljard krooni.

176 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077