Autor: Tea Taruste, kaasautor • 10. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väliseksperdid: Eesti lennundus tõusuteel

Eile toimunud lennunduse ümarlaual osalenud väliseksperdid leidsid, et Eesti lennundus on taas tõusuteel. Keskenduda tuleks aga mitte uutele sihtkohtadele, vaid olemasolevate lendude tihedusele.

Estonian Airi initsiatiivil toimus eile lennunduse ümarlaud, kuhu kogunesid Eesti transpordi ja turimisektori juhid. Väljaspoolt Eestit osalesid Boeing Commercial Airplanes turuanalüütik ja Lufthansa Consulting juhtivkonsultant Stanislav Solomko.

Ehkki kohale tulnud väliseksperdid arvavad, et Eesti lennundus on taas tõusuteel, ei peaks Eesti mõtlema mitte niivõrd uutele sihtkohtadele, vaid olemasolevate lendude tihedusele.

"Sihtkohad ja lendude tihedus peab olema tasakaalus. Võtmesihtkohtadesse ei lennata piisavalt tihti. On vaja rohkem lende äriklientidele, kes saaksid ainult portfelliga reisides tagasi lennata juba sama päev," vahendas "Aktuaalne Kaamera" Lufthansa Consulting juhtiv konsultant Stanislav Solomko arvamust.

Tallinna lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov aga leiab, et oleks väga tore, kui teatud lennud käiksid igal tunnil nagu Tallinn-Tartu bussid, kuid siiski tuleb arvestada seda, et eestlasi on vähe ja seega tuleb kalkuleerida, mis lennud ja kui tihti toimima peaksid.

Järgmine aasta toob meile kaks uut lennufirmat ning 10 uut lennuliini. Estonian Air alustab Tartu Tallinna vahet lendamist veebruaris. Easy Jet hakkab kevadest lendama ka Liverpooli vahet. Uuena tulevad Eesti turule Blue 1, kes lendab alates jaanuari lõpust Helsingi vahet ning veel selle aasta detsembris alustab lende Ryan Air, kes hakkab lendama Dublinisse, Düsseldorfi, Edinburghi, Londonisse, Milanosse, Oslosse ja Stockholmi.

Autor: Tea Taruste

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077