Autor: Jaana Pikalev • 4. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Est-Transi omanikud müüsid Tehojakelo firmale, mis andis Savisaarele laenu

Alates 1. oktoobrist on AS Eesti Tehojakelo juhatuse esimees Ain Seppiku poeg Sulev Seppik. Äriregistriandmete järgi kuulub samast hetkest kolmandik ettevõttest ka Sulev Seppiku juhitud firmale OÜ Bravotex, mis andis rahahädas Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele laenu.

Eesti veofirmade tipptegija Est-Trans Kaubaveod ASi omanikud Sulev Saareväli ja Reio Engman on ära müünud oma osaluse jahutusvedudega tegelevas ettevõttes Eesti Tehojakelo. Juba tänavu suvel toimus selles ettevõttes väike omanikuvahetus. 17. juuni seisuga loobus oma 20% osalusest selles ettevõttes Soome veofirmaomanik Esa Kuokka. Selle osaluse omandasid toona teised soomlasest omanikud Jukka Ilmari Iivonen ja Risto Tapani Iivonen. Kuokka osaluse müümise kohta kommentaare ei andnud.

Kuna sel hetkel vahetus ka Tehojakelo juhatuse koosseis, millest jäi välja Sulev Saareväli, küsisime juba suvel, Est-Transi omanikelt, mis plaanid neil veofirma omanikena on. Kesksuvel ütles Reio Engman üllatusega, et ei tea sellest midagi, et üks omanik on oma osaluse ära müünud ning eitas ise müügi plaane. Juhatuse liikmete vahetust põhjendas Engman lihtsalt ümberkorraldustega ettevõttes täpsemalt selgitamata.

Käesoleva aasta 1. oktoobri seisuga on aga nii Reio Engmani kui ka Sulev Saarevälja omanikusuhted Tehojakeloga registriandmetel lõppenud, mis tähendab, et kolmanda kvartali sees on mehed siiski oma osaluse ära müünud.  30% veofirmast kuulub alates sellest hetkest Sulev Seppiku juhitud firmale OÜ Bravotex, ent nõukogu liikmena oli Tehojakelos juba enne seda ka Sulevi vend Siim Seppik alates 4. juunist. Bravotex OÜ kuulub Briti Neitsisaartele registreeritud firmale Primelight Overseas Holding.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077