Autor: Jaana Pikalev • 3. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TNT Eesti pakimahud on kasvanud 57%

TNT Express Eestil on tänavu kolm esimest kvartalit möödunud tugeva kasvuga. TNT Worldwide Express Eesti ASi müügi- ja turundusjuht Andrus Liivand ütles, et põhiteenuste, milleks on kiire rahvusvaheline lennu- ja maanteetransport, mahud on kasvanud 57%.

Firma veosekäive on kasvanud selle aasta 9 esimese kuuga 55% moodustades 69 miljonit krooni kolmanda kvartali lõpuks, rääkis Liivandi. Tema sõnul on kaubaveomahud ja käive on võrreldavad kahe aasta taguse ajaga.

"Põhivaldkonnad, mille saadetisi Eestisse ja siit ära toimetame, on seotud elektroonika, aparaadiehituse ja autotööstuse komponentide tootmisega. Nendes valdkondades toimub tarneahelates laovarude vähendamise tendents, mis suurendab kiirtranspordi vajadust," selgitas müügi- ja turundusjuht.  Samuti näitab nende valdkondade transpordivajaduse nõudluse muutus ka üldisemalt maailmamajanduse kasvusuunda, lisas ta.

Liivandi sõnul on TNT Express teinud viimastel aastatel märkimisväärseid investeeringuid Hiina ja Euroopa vahelise ühenduse parandamiseks. "Hiina on TNT Expressi jaoks tervikuna strateegiliselt tähtis turg," möönis ta. TNT Expressi Eesti jaoks moodustavad saadetised Hiinast märkimisväärse osa meie importsaadetiste mahust ning samuti kasvavad Eesti kõrgtehnoloogiliste ettevõtete vajadused tarnida kiiresti komponente selles piirkonnas asuvatelt tootjatelt. Seetõttu puudutab TNT Expressi alustav kaubaveoliin Chongqingi ja Euroopa vahel Eestis väga paljusid selles valdkonnas tegutsevaid ettevõtteid, kirjeldas Liivand.

Lisaks uuele kaubaveolennule täiendas TNT juulis oma Euroopa-Aasia lennuliini transpordilennukiga Boeing 747-400ERF, mille kandevõime  on 110 tonni. See suurendas TNT võimekus sooritada vedusid Hiina tootjatelt jaemüüjate ja lõpptarbijateni üle kogu maailma, märkis Liivand.  "Lisaks rahvusvahelistele kiirtranspordi teenustele arendab TNT Express veoteenuseid Hiinas ka piirkondlikult, pakkudes määratud tähtajaga maanteevedusid 26. suuremasse linna," lausus ta.

TNT on esimene rahvusvaheline kullerteenuste pakkuja, kes oktoobris alustas sihtotstarbelisi lende – esialgu kolmel korral nädalas – Lääne-Hiina kiiresti areneva kõrgtehnoloogilise tootmiskeskuse Chongqingi ja Euroopa vahel.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077