Autor: Jaana Pikalev • 3. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maanteeamet lõpetab koostöö eraparklatega

Õiguskantsleri pöördumise järel otsustas maanteeamet, et lõpetab eraparklatega koostöö ning edaspidi ei anna neile liiklusregistrit infot. 

Maanteeamet on lepingute ülesütlemisavaldused lepingu korraliseks ülesütlemiseks teisele poolele välja saatnud, ütles maanteeameti avalike suhete osakonna peaspetsialist Mari-Jaana Adams. See tähendab, et amet lõpetab koostöö AS Ühisteenused, Citypark Eesti OÜ ja Europark OÜga. Adamsi sõnul on lepingust tulenev etteteatamistähtaeg lepingu korraliseks ülesütlemiseks üks kuu.

Palju maanteeamet on praeguste lepingutega tulu teeninud, ei soostunud ameti esindaja öelda, viidates konfidensiaalsele infole. Kuid kirjade väljasaatmisest saadav tulu katab teenuse osutamisega seotud kulutused, sõnas Adams.

Maanteeamet on ASi Ühisteenused, Citypark Eesti OÜ ja OÜ Europark

vahel sõlmitud lepingud. Lepingu järgi peab eraparkla operaator kui tellija saatma kord kuus Maanteeametile kui täitjale kinnistesse ümbrikesse pandud leppetrahvid ning märkima neile ümbrikele sõiduki registreerimisnumbri, mille alusel amet saadab neile vastuteatega sõiduki omaniku andmed. 

Õiguskantsler tegi maanteeameti peadirektorile Tamur Tsäkkole ettepaneku lõpetada liiklusregistri andmete kasutamine selleks, et edastada eraõiguslike isikute palvel sõiduki omanikele või nende vastutavatele kasutajatele teateid.

Maanteeamet on eraõiguslike isikute palvel liiklusregistrisse päringuid tehes ja sealt saadud andmeid kasutades kõnealuste teadete edastamisel rikkunud põhiõiguste ja -vabaduste tagamise põhimõtet ning hea halduse tava, kirjutas õiguskantsler Indrek Teder oma pöördumises maanteeameti peadirektorile.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077