Autor: Jaana Pikalev • 2. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aastaga kasumlikuks tellimuslendude liidriks

2008. aasta sügisel asutatud, juhtivatele turismifirmadele tellimuslende pakkuv Small Planet Airlines AS teenindas eelmisel aastal pool miljonit reisijat ja jõudis kasumisse.

Eesti juhtivatele reisikorraldajatele tšarterlende teostav lennufirma Small Planet Airlines AS jõudis sel nädalal lõpule oma lennuki tehnilise hooldusega. Kokku on ettevõte aasta esimese üheksa kuuga investeerinud opereerimiskindluse suurendamisesse ja lennukihooldusesse 4,2 miljonit krooni.

Small Planet Airlines AS vastutava juhi Tiit Soorma sõnul saatis  ettevõte lennuki septembri lõpus põhjalikku tehnilisse kontrolli, samuti sai lennuk uue värvikuue.

„Järgmiste oluliste uuenduste seas on uuendatud töökindluse programmi väljatöötamine, mis aitab vältida pikki hilinemisi seoses võimalike tehniliste probleemidega. Samuti võimaldab lennukite arvu suurenemine grupis järgmise aasta algul meil kiiremini leida asenduslennukid,“ ütles Soorm.

Soorm mainis, et veel enne aasta lõppu plaanib ettevõte lisainvesteeringuid varustuse hooldussüsteemi arendamisesse, muutes seda operatiivsemaks ja paindlikumaks.

Eestis vedas Small Planet Airlines AS (FlyLAL Charter Eesti) mullu 85 500 reisijat, firma turuosaks oli 50%. Ettevõte teenindab praegu selliste juhtivate reisikorraldajate lende nagu Novatours ja Horizon Travel. Small Planet Airlines AS-i käive oli mullu 146 miljonit krooni, kasumiks vormus üheksa miljonit.

Small Planet Airlines on osa Leedu aviatsiooniärigrupist Avia Solution Group. Lennufirma pakub täistšarter-, ACMI ja eriotstarbelisi lahendusi reisikorraldajatele ja teistele lennufirmadele.

2009. aastal sai Small Planet Airlines’ist Balti tšarterturu liider, teenindades üle 0,5 miljoni reisija.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077