Autor: Jaana Pikalev • 28. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasia lennud tõid Finnairile kolmandas kvartalis rekordi

Lennufirma teatas, et selle aasta kolmanda kvartali käive kasvas üle 26% ning firma teenis seitsme kahjumliku kvartali järgi esimest korda kasumit. 

Finnairi käive selle aasta kolmandas kvartalis oli üle 550 miljoni euro, mis on 26,2% rohkem kui 2009. aastal. Samal ajal teenis lennufirma kasumit pea 42 miljonit eurot.

Ettevõtte selle aasta kolme kvartali käive kasvas 9,2% ulatudes 1,5 miljardi euroni. Pärast kolmandat kvartalit jõudis lennufirma 2 miljoni euroga kasumisse, võrdluseks 2009. aastal oli lennufirma kahjumis 133 miljoni euroga.

Finnairi president Mika Vehviläineni sõnul oli lennufirmale tänavune kolmas kvartal esimene kasumlik kvartal pärast seitset järjestikkust kahjumlikku kvartalit. Tema sõnul on lennuturul olukord selgelt parem kui tänavuse aasta alguses. Ta lisas, et lennutööstus on väga tundlik kõiksuguste maailmamajanduslike muutuste suhtes, mistõttu on väga raske ennustada edasisi arenguid.

Ka tänavuse aasta kvartalid pole olnud lennufirma jaoks vennad, mis peegeldab tundlikust kasumlike arengute suhtes lennusektoris. Lennufirma juhi sõnul on tajutav kasumi trend Finnairi jaoks julgustav, kuid pikaajalise edu nimel vajab ettevõte järjepidevat ja süstemaatilist tööd, et parandada kulupõhist konkurentsivõimet.

Vehviläineni sõnul on Finnairi edusaladus täna selles, et liiklus Aasia ja Euroopa vahel on järjest tugevnemas. „Tänavu augustis ületas esimest korda lennupiletitemüük Jaapanisse müügi meie oma koduturule Soome,“ märkis Vehviläinen.

Ta lisas, et kavatsevad ka edaspidi hoida kõvasti kinni jätkuvalt kasvavast nõudlusest Aasia-Euroopa lennuliinidele.

Lennufirma president andis märku, et järgmise talve jooksul kavatsevad nad uuendada oma identiteeti teenuste seisukohalt, samuti kavatseb firma muuta ka oma välist ilmet, et see aitaks eristada neid konkurentsis.

Finnairi gruppi kuulub ka Eesti reisifirma Horizon Travel.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077