Autor: Tea Taruste, kaasautor • 25. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toomas Tamm: ettevõte töötab santaaži ja surve õhkkonnas

Suurärimees Toomas Tamm, keda kahtlustatakse iseendale mõrva tellimises ja äripartneri süüdilavastamises, saatis laupäeval ajakirjanikele avalduse, kus möönab, et töötab santaaži ja surve õhkkonnas.

Alljärgneva kirja koostas vandeadvokaat Aadu Luberg.

"Möödunud nädalal Eestis avalikuks saanud “ põnevusloo “ algus ulatub mitmete

aastate taha. Kes protsessi pikemalt jälginud teab, et Kiviõli Keemiatööstus ei olesaanud riigilt mingisuguseid kingitusi, küll aga on saanud omaaegsete otsuste jaotsustamatuse tõttu palju kahju.

Täna on ettevõte santaaži ja surve õhkkonnas sunnitud võitlema nii oma eksistentsi kui töökohtade eest. Minu käest – nii otse kui juriidiliste nõustajate kaudu – on aastaid küsitud sadu miljoneid kroone maade eest, mille tegelik väärtus on küsitust kordades väiksem.

On selgunud et oponentidel ei ole olnud probleem leida Eestist kinnisvarafirma, kes hindab Kiviõli eeslinnas asuva maatüki väärtuse 780 miljonile kroonile või lugupeetud juriidiline nõustaja, kes Teile silma vaadates küsib ligi 400 miljonit krooni mure lahendamiseks.

Kiviõli Keemiatööstuse saatuses on palju inimlikku ja ühte suurt Eesti ettevõtet

puudutavat traagikat. Selles loos on palju Ida – Viru ja minu oponentide eripärast tulenevaid käitumismudeleid, s. h. võltsimisi, ähvardusi ja otseseid väljapressimisi. See kõik on teada ka nendele ametkondadele, kelle ülesanne on tuua tõde päevavalgele ja anda süüdlased kohtu alla.

Kahjuks on praeguseks hetkeks nutikad endised ( praegused ? ) kurjategijad ja

nende poolt manipuleeritavad kaasosalised suutnud tekitada meedias fooni, kuskõiges on süüdlane Toomas Tamm.

Jätan kommenteerimata asjaolu, et minu oponendid on valinud “ enda tõe “

kehtestamiseks esinemise meedias. Meenutan heatahtlikult meediaväljaannetele ja lugejatele, et kriminaalmenetluses juhib kohtueelselt menetlust prokuratuur ning lõppastmes mõistab Eesti Vabariigis õigust kohus, mitte keegi teine, sealhulgas oma tunnistusi vahendeid valimata muutev ja müüv isik – et mitte öelda väljapressija.

Ajakirjandusse paisatud kampaania osana on esitatud suur hulk valefakte ja sellest tulenevalt tehtud ka valejäreldusi. Ühe sellise käesolevaga klaarin, teistega tegelevad asjaomased organid. Erinevalt väidetust ei ole ma Šveitsi kodanik, kuigi tervise huvides olen viibinud selles riigis olulise osa viimastest aastatest.

See fakt ei tee mind veel kurjategijaks ega inimeseks, kes soovib uurimisest kõrvale hoida. Olen teadlik, et minule soovitakse Eestis esitada kahtlustus kuriteos. Lähiajal saan tutvuda kahtlustuse sisuga. Ülejäänus järgin oma advokaadi tungivat soovitust mitte anda asjasse puutuvaid ütlusi ega esitada tõendeid ajakirjanduse vahendusel."

Autor: Tea Taruste

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077