Autor: Tea Taruste, kaasautor • 25. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post valis 21 miljoni hankel IT-partneri

Eesti Post korraldas arvutitöökohtade rendi- ja haldusteenuse ostmiseks väljakuulutamisega läbirääkimistega hankemenetluse, mille tulemusel tunnistati parimaks OÜ Tieto Estonia Services, Tieto OYJ ja IT Grupp ASi ühispakkumus.

Hankelepingu kogumaksumus on kuni 21 miljonit krooni.

„Vaatame pidevalt üle arvutitöökohtadega seotud kulusid. Riigihanke eesmärgiks on raamlepingu sõlmimine 36 kuuks koos lepingu pikendamise võimalusega, et tagada arvutitöökohtadega seotud teenuste kvaliteetne haldus ja seadmete rent. Meie selge soov on vähendada ettevõtte IT-teenuste halduskulusid ning keskenduda enam uute lahenduste arendamisele,” kommenteeris hanget infologistika divisjoni juht Toomas Türk. 

„Teenuse sisuks on töökohtade haldus erinevates Eesti piirkondades ning paindlik rentimine, mis puudutab ka lisaseadmeid. Hankelepingu täitmisel on teenuse osutaja ülesandeks teostada kõik arvutitöökohtade ja nende lisaseadmetega seonduvad kohapealsed tegevused, mis sisaldavad nii vea, probleemi kui ka tellimuse tüüpi intsidentide lahendamist. Eesti Posti enda kompetentsiks jääb siseklientidele suunatud IT-alane kasutajatugi,” lisas Türk.

Renditavate lisaseadmete ning arvutitöökohtade nimekirja kuuluvad lauaarvutid ja monitorid, sülearvutid, terminalid, printerid, joonkoodi lugejad, kassa klaviatuurid, dokumendiskännerid ja PDA-d.

AS Eesti Post pidas läbirääkimisi ning küsis pakkumusi kahelt ühispakkujalt: AS MicroLink Eesti ja AS Elion Ettevõtted ning OÜ Tieto Estonia Services, Tieto OYJ ja IT Grupp AS.

Eesti Posti arvutitöökohtade arv on ligikaudu 1400, printereid on ettevõttel enam kui 800 – need asuvad enam kui 300 kohas üle Eesti.

 

Autor: Tea Taruste

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077