Autor: Kadrin Karner • 20. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aktsionärid Pandi töö ja jätkamisega rahul

"See on hea uudis", "tore, et Tallink on taas veepinnale tagasi toodud", rõõmustasid Tallinki väikeaktsionärid eile avaldatud 2009/2010 majandusaastal kasumisse jõudmise ja Tallinki juhi Enn Pandi jätkamise otsuse järel.

„Ma olen küll suhteliselt väike aktsionär oma firma kaudu aga teades Enn Panti, on see minu jaoks hea uudis, et ta ära ei lähe,“ kommenteeris Pandi jätkamist OÜ Eggera kaudu Tallinki aktsiaid omav Olari Taal. Taali sõnul on Pant teinud ei millestki Tallinki ja seda edasi arendanud. „Niisuguses ebastabiilses asjas nagu laevandus, on stabiilsus jube tähtis,“ märkis ta.

Kuigi Taal enda sõnul Tallinki kasumisse jõudmise või kahjumisse jäämise üle enne tulemusi ei mõelnud, tõdes ta, et Enn Pandi ja Ain Hanschmidti ühine äri ei saagi mitte edukas olla.

 „Väga tore ju kui inimene on suutnud ettevõtte veepinnale tagasi tuua,“ rõõmustas ka Aresco Invest OÜ kaudu Tallinki aktsiaid omav Argo Pärn. Tema jaoks ei ole esmatähtis, et just Enn Pant firmat juhiks. „Peaasi, et ettevõttel hästi läheb,“ selgitas ta.

Kas Tallinki kasumisse jõudmine paneb teid aktsiaid juurde ostma ka? „Ei tea, ma arvan, et hoian seda positsiooni, mis mul on,“ vastas Pärn.

„Et Pant jääb ohjade juurde edasi – ma arvan, et see on ikka positiivne uudis,“ arutles väikeaktsionär Lembit Orusaar, kes omab aktsiad oma firma OÜ Kulon kaudu.

Kas Pandi jätkamine või mitte jätkamine mõjutaks teie kui aktsionäri otsuseid? „Nõukoguse ja omanikeringi ta ikka jääks ju. Seega väga oluline ei ole,“ vastas Orusaar. Ta lisas, et eks juhtkonna vahetus väiksemat või suuremat ärevust ikka tekitaks. „Mina olen Tallinki juhtkonda uskunud ja olen nähtavasti õigel teel,“ märkis ta.

Orusaar tunnistas, et Tallinki eile börsile teatatud 342 miljoni kroonine kasum 2009/2010 majandusaasta eest üllatas teda. „Pigem tuli see üllatusena, et (Tallink-toim.) nii kähku kasumisse jõudis,“ põhjendas ta. Väikeaktsionär plaanib ettevõtte aktsiaid hoida, kuid juurdesoetamisega ei kiirusta.

Tallinkit hindab Orusaar kindlalt jätkusuutlikuks. 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077