Autor: Jaana Pikalev • 11. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finnairi kliendid saavad suvest lennata Chicagosse

Järgmise aasta suvest alustab Finnair koostööd American Airlinesiga lennul Helsingist Chicagosse, pakkudes Eesti reisijatel kiireimat ühendust Helsingi kaudu.

American Airlines hakkab teostama lende Helsingi ja Chicago vahel 2011.  aasta suvehooajal lennukiga Boeing 767.

Finnairi Baltimaade müügijuhi Guerman Tyvoniouki sõnul on Finnairil heameel, et koostöö American Airlinesiga Chicago - Helsingi lennuliinil on peagi teoks saamas. Chicago lennu lisandumisega suureneb Finnairi klientide ligipääs Põhja Ameerikasse  43. sihtkoha võrra. „10 tundi ja 40 minutit kestev reis saab olema kiiremaks ühenduseks Tallinna ja Chicago vahel,“ lisas Tyvoniouk.

Lend Tallinnast Helsingisse väljub iga päev kell 12:40, mis saabub Helsingisse kell 13:10.  Helsingist Chicagosse väljub lend kell 14:00 ning jõuab sihtkohta kell 15:20, mis teeb lennuajaks algusega Tallinnast kokku 10 tundi ja 40 minutit. Chicagost hakkab lend väljuma iga päev kell 15:40, mis maandub Helsingis hommikul kell 08:30. Helsingist Tallinnasse on võimalik edasi lennata kahel korral nädalas kell 9:55 ja viiel korral nädalas kell 11:45.

Finnair ja American Airlines teevad koostööd Põhja-Ameerika siselendudel sihtkohtadesse nagu Boston, Washington, Seattle, San Francisco, Los Angeles ja Miami ning Euroopas lendudel Londonisse, Pariisi ja Frankfurti. Finnair lendab talvehooajal kuuel korral nädalas ning suvehooajal igapäevaselt Helsingist New Yorki, Finnairi 10 tunni ja 10 minutit kestev lend on kiireimaks ühenduseks Tallinnast New Yorki.

Alliansi oneworld liikmete hulka kuuluvad tänaseks lennufirmad: American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Ungari lennufirma Malév, Mexicana, Qantas ja Royal Jordanian ning umbes 20 tütarlennufirmat. 15. novembrist 2010 liitub alliansiga Venemaa lennufirma S7. 2011. aasal liituvad alliansiga veel India lennufirma Kingfisher ja Saksamaa lennufirma Air Berlin.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077