Autor: Jaana Pikalev • 7. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Volvo Estonia viis ERAA liikmed Saksamaale tarbeautode näitusele

Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsioon käis 34 inimesega ERAA liikmesettevõttest Saksamaal õppereisil, mille raames külastati tarbesõidukitenäitust Hannoveris. Messi külastamise sponsoriks oli Volvo Estonia.

23. septembrist kuni 3. oktoobrini toimus ERAA õppereis Saksamaale. Reisi eesmärgiks oli külastada rahvusvahelist tarbesõidukite näitust IAA 2010 Hannoveris, kus on esindatud enamik Euroopa veoki,- haagise-, kaubikute, eriotstarbeliste sõidukitetootjad ja ka telemaatiliste ja IT lahenduste pakkujad, kirjutab Veondussõnumid.  Samuti oli plaanis külastada Mercedes Benzi veokitehast Wörthis.

Et IAA 2010 külastamise sponsoriks oli Volvo EstoniaOÜ, siis näituse külastamist alustati Volvo boksist, kus tutvustati Volvo tootmise ajalugu ja tänapäeva. Tutvuti uute Volvo veokitega ja kuulati asjatundja seletusi. Volvo tarned on 2010. aasta esimese 8 kuuga tõusnud 47% võrreldes eelmise aasta sama ajaga.

IAA2010 näitusel tutvustas Volvo oma uut ehitusveokit Volvo FMX ja presenteeris veokit Volvo FM, mis töötab metaani ja diisli abil.

Veoki kütuse efektiivsus on 40% parem võrreldes praegu turul olevate gaasiveokitega. Volvo Trucks pöörab eraldi tähelepanu ohutusele ja veokijuhi töökeskkonnale. Volvo FH16 kabiini on täiendatud aktiivse ohutuse süsteemidega.

Juhikabiinis on seade, mis annab autojuhile märku pikivahe liiglühikeseks muutumise kohta, samuti andur, mis registreerib juhi sõidustiili muutuse juhi väsimuse korral ja annab märku vajadusest puhata. Seade, mis sõidurea vahetamisel annab märku ootamatult sõiduki kõrvale tekkinud teisest sõidukist. Sõidukile on lisatud lisakaamerad, mis teevad nähtavusvälja manööverdamisel lihtsamaks.  Täiustatud on ka esitulede paneeli ja uutel sõidukitel on võimalik tulesid vahetada ühekaupa.

Mercedes Benz esitles IAA 2010 näitusel uusi Actros’eid „Black Liner ja White Liner“. Nende puhul on erilist tähelepanu pööratud uuele välimusele – autokered on teemantvalged või obsidiaanmustad ja läbiva dekoratiivjoonega ning pilkupüüdvate kroomdetailide, metallikvärvi astmelaudade, LED-päevatulede, valgustatud suure bränditähe, eridisainis signaalpasunate ning valgete või hõbedaste alumiiniumvelgedega. Atego uus mudel valiti 2011. aasta „Truck of the Year“ sõidukiks.

Silberauto AS kutsel külastati Mercedes Benzi veokitehast Wörthis, kus tutvustati uusi sõidukeid. Nendest kõige huvipakkuvam oli gaasil töötav Econic. Econic on baasautoks eriautodele, mis peavad vastama kõige erinevamatele nõuetele.

Econic-seeria autod on valmistatud spetsiaalkasutuseks prügivedudel, paakautona bensiinijaamades ja lennuväljadel, tuletõrjeautona ja teiste autode veoks. Ühe paagitäie gaasiga saab sõita 300 km. Tihtipeale ostavad Econic veokeid omavalitsused. Mercedese kõige uuem mudel on Zetros. Zetros on

neljaratta veoga sõiduk, mis on mõeldud mittestandardsetes ja ekstreemsetes oludes sõitmiseks, raskete ja üliraskete veoste vedamiseks. Esmakordselt tutvustati veokit 2008. aastal Pariisis.

Messil külastati KÖGEL-i kutsel ka nende boksi. Kögeli haagiste tootmine on samuti väljumas kriisist ja kui sel aastal toodeti 4000 uut haagist, siis järgmise aasta prognoos on 10 000 uut haagist. Münchenis külastasime Deutsches Museumi, mis on Saksamaa suurim tehnikamuuseum, kus on eksponaadid alates lihtsatest tehnikasaavutustest (transpordi eri liigid, keemiateadus, raadioehitus, sillaehitus, põllumajandus jne.) kosmoseteaduseni välja.

ERAA õppereisist võttis osa 34 inimest ERAA liikmesettevõttest. Sõit toimus Go-Bus ASi bussiga.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077