24. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tippvedaja hellitab veohinna kerkimise lootust

Autotranspordi TOPis paremuse järjestuses teine AS Janvemar suutis vaatamata tulu vähenemisele puhaskasumit kergitada. Firma juht Janno Krantsiveer loodab peale eelmist edukat aastat, et veohinnadki võiksid kerkida tagasi kõrgemale tasemele.

Ettevõtte juhataja Janno Krantsiveer usub, et paremates majandustingimustes oleks ettevõte suutnud saavutada veelgi paremad tulemused.

Krantsiveer on möödunud aasta tulemustega äärmiselt rahul. "Oleme mulluse aastaga väga rahul, kuigi lihtsalt ei tulnud midagi ja tööd pidi kõvasti tegema," märkis ta. "Eks paremas majandustingimustes oleksid muidugi tulemused veel paremad olnud, aga selles olukorras tegime kõik, mis suutsime."

Ettevõtte eelmise aastal müügitulu oli 35,7 miljonit krooni võrrelduna 2008. aasta 42,5 miljoniga. Müügitulu vähenemine on otseselt seotud üldise majanduse langusega. Janvemari 2009. aasta puhaskasum kerkis 6,8 miljoni kroonini, kasvades aastaga ligi viis korda. Kasumi kasvu tingis vaatamata üldisele müügitulu vähenemisele mõningate ostetavate kaupade ja teenuste odavnemine ning ebatõenäoliste nõuete vähenemine.

Ka tööpuuduse üle ei saanud ei 2009. ega saa ka 2010. aastal kurta, sest kes tööd teha tahab, see seda ka leiab, nendib Krantsiveer. Probleemiks on vaid hind ja siin loodab Krantsiveer, et need tõusevad tagasi kõrgemale tasemele.

Janvemar on 1995. aastal tegevust alustanud veofirma, mis osutab peamiselt vedusid Skandinaaviasse. Möödunud aastal oli ettevõte Äripäeva vedajate TOPis 43-ndal kohal.

2. koht Autortanspordi TOPisAS Janvemar

Asutamisaasta: 1995Töötajate arv: 21Tegevjuht ja omanik: Janno Krantsiveer 100%2009 müügitulu 80 mln ja kasum enne makse 3,4 mln

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077