Autor: Rivo Sarapik • 15. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Schenker pumpab Helsingisse elu suurima investeeringu

DB Schenker Logistics investeerib Helsingi Vantaa lennujaama lähedusse uude keskusse ja kontorisse üle 700 mln krooni ehk 45 mln eurot. Ettevõttele on see ajaloo suurim investeering uue keskuse rajamiseks.

Investeeringut utsitab tagant praeguste ruumide kitsikus Metsälä piirkonnas, kus laienemisvõimalust ei ole. "See parandab nii meie turupositsiooni kui võrgustikku," kommenteeris Karl Nutzinger, Schenker AG juhtkonnast. "Helsingi projekt on ettevõtte ajaloos uue keskuse rajamiseks tehtud suurim investeering."

Esimeses etapis luuakse 280 meetri pikkune ladude kompleks Kiilasse. 25 000 ruutmeetrise valduse ehitus algab järgmisel kevadel, tööle hakkab keskus praeguste plaanide kohaselt 2012. aastal.

Lisaks plaanitakse koondada lennujaama lähedusse 41 000 ruutmeetrisesse logistikakeskusesse nii sise- kui välismaine auto- ja pakivedu ning lennu- ja ookeanivedude tegevused. Selle osa ehitus algab aasta hiljem ja peaks tööle hakkama 2014. aastal.

"Uuel asukohal on suurepärased ühendused nii lennujaama kui uue Vuosaari sadamaga," selgitas asukohavalikut Göran Åberg, Oy Schenker East Ab tegevjuht.

Uus keskus arendatakse välja Dortmundi Tehnikaülikooliga - simulatsioonidega mängitakse läbi nii tegevused kui vee-, maa- ja energiakasutus.

Schenkeri Eesti üksus allub OY Schenker East ABle. Siinne ettevõte teenis eelmisel aastal 320 mln kroonise käibe juures 4 mln krooni kasumit. Näitajad kahanesid aastaga vastavalt 40 ja 85% võrra. Ettevõte maksis omanikutulu 22 mln krooni ja oli ekspedeerijate seas sellega viie suurema seas. Käibelt kuulub Schenker Eesti viie suurema ekspedeerimisfirma sekka.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077