Autor: Rivo Sarapik • 15. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

airBaltic kärbib enamuse otselendudest Tallinnast

Jõuliselt Eesti turgu vallutanud airBaltic kärbib lisaks Stockholmi liinile Tallinnast veel kolm otseühendust Soomega, osad tänavu aasta alguses avatud.

Eelmise aasta näitajate järgi Tallinna Lennujaamas 13% turuosa saavutanud lennufirma lennuplaani järgi teeb viimase otselennu Soome Lappeenrantasse järgmisel reedel. 30. septembrini saab lennata otse Turu/Oulu liinil. Suvest saab Tamperesse senise otseühenduse asemel läbi Riia.

Otselendudest jäävad alles Riia ja Vilnius, millest esimese sagedus kahaneb samuti oktoobrist seniselt seitsmelt viiele korrale päevas.

Logistikauudised.ee andmeil kärbib lennufirma jõuliselt liine ka Leedus Vilniusest ja Lätis Riiast.

Tallinna Lennujaama juhi Rein Loiki sõnul sai Tallinna Lennujaam info Stockholmi liini lõpetamisest täna. "Etteheiteid lennuliinile ei ole, liinid avavad ja võtavad lende maha ning talvises lennuplaanis sellised korrektuurid tehakse. Muidugi meeldiks meile enam, kui nad avaks uusi liine," lisas Loik. "Uute liinide avamine on küllalt keeruline teema, eriti raskel ajal. Olime üllatunud, et need Soome liinid elavat kasutamist leidsid."

Lennujaama tegevusele on lendude kärpimisel Loiki sõnul marginaalne mõju. "Tegemist ei olnud suurte reisijate arvuga liinidega, samuti ei töötanud nad pikka aega, enamus töötasid alla aasta," lisas Loik.

Kaheksa kuuga kuulus airBalticule Tallinna Lennujaamas 13,6% turust ehk 0,6 protsendipunkti enam kui mullu kokku. Riia osakaal moodustas kaheksa kuuga 12,6%, seda on 1,4 protsendipunkti vähem kui eelmisel aastal kokku.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077