Autor: Rivo Sarapik • 13. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts: lepinguid ei hinnata lillena, kas meeldib või mitte

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi sõnul on Estonian Airi ja Bombardieri vahel sõlmitud lennukite hanke leppega põhimõtteliselt kõik teed Eestile lennufirmas 90% osaluse väljaostmiseks valla. Ühe juriidilise agaga.

"Vahepeal leiti, et oleks hea, kui Riigikogu 2010. aasta eelarve muutmisel ka kinnitaks tehingut. Ütleme nii, et saame edasi liikuda, kui meil Riigikogu kinnitus olemas. Loodan, et menetleb kiiresti ja toetab," selgitas Parts. "Minu andmetel koalitsioon kindlasti toetaks, ei tea, et opositsioonil midagi ka selle vastu oleks." Valitsus saatis Estonian Airi tehtava 280 mln kroonise rahasüsti parlamendile kinnitamiseks möödunud neljapäeval.

Möödunud reedel Estonian Airi ja Bombardieri vahel sõlmitud lepingut kommenteeris Parts, et lepingud pole lilled, mida hinnata, kas meeldib või mitte. "Meie kui aktsionäri jaoks on see aktsepteeritav," lisas ta.

Millal kogunevad uued aktsionärid, ministri sõnul hetkel veel teada ei ole. "Arutame seda SASiga, kas teeme kohe midagi või pärast Riigikogu aktsepti," lisas Parts.

Juunis jõudis ajakirjandusse uudis, et majandus- ja kommunikatsiooniminister eelistab ettevõtte uue nõukogu juhina investeerimispankur Joakim Heleniust ja oma ministeeriumist Raul Allikivit. Viieliikmelisse nõukogusse lisas oma eelistustena rahanduminister Jürgen Ligi veel reformierakondlasest ettevõtja Valdo Randpere ja peaminister Andrus Ansipi rahandusnõuniku Aare Järvani. "Oleme oma eelistused välja öelnud ja siin muutust ei ole," kommenteeris Parts nõukoguküsimust. Senisest nõukogust jätkab täna samuti riigi huve esindav Heldur Meerits.

Riigi poolt määrab kolm nõukogu liiget Juhan Parts ja kaks Jürgen Ligi. Üks koht nõukogus saab lennufirmas 10% omanikule, senisele suuromanikule SAS.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077