Autor: Katre Pilvinski • 13. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lux Express: reisijate arvu kasvab tulu kiiremini

Kuigi oleme Lätis ja Leedus agressiivsemalt tegutsenud, on reisijate arvu kasv olnud tulu kasvust kiirem, sõnas AS Lux Express juhataja Hannes Saarpuu.

"Oleme viimase pooleteise-kahe aasta jooksul Lätis ja Leedus oma strateegiat ja positsiooni muutnud ning teatud segmentides ja turgudel oleme osanud oluliselt agressiivsemalt toimetada," sõnas Saarpuu.

"Meie Läti ja Leedu liinide, ei hõlma Tallinn-Riia liini, käibe kasv on olnud 2010. aasta esimesel 7 kuul 24% võrreldes 2009. aastaga.  Liiniliikluse majandustulemus antud liinidel paranes samal ajavahemikul 1,6 miljoni krooni võrra," ütles ta.

"Reisijate arvu kasv on olnud tulu kasvust kiirem ja moodustas perioodil jaanuar-juuli 48%," tõdes Saarpuu ja lisas, et selle aasta esimeses pooles on kokku reisinud meiga 96 250 inimest, kui 2009. aastal oli reisijate koguarv 65 000. Tulu vähenemine reisija kohta on tingitud liinivõrgu struktuursetest muutustest ja Simple Express odavkaubamärgi turule toomisest.

Ta lisas, et nad on oma äristrateegias vaadanud Baltikumi ühtse transpordituruna, kus inimesed liiguvad ikkagi väga palju. "Kui meil on olemas kaubamärk, toode ja suutlikkus toimetada, siis on mõistlik, et me gegraafilist haaret regioonis laiendame."

"Ning transporditurg lihtsalt on integreeritud - inimesed, ettevõtted väga paljud suurkorporatsioonid toimetavad terves Baltikumis ja transporditeenuse vajadus ulatub sageli kaugemale kui üks konkreetne liin või sihtkoht," selgitas ta.

"Nägime Lätis ja Leedus laienemist loogilise edasiarendusena ning seetõttu seal oma liinivõrku ja kohalolu kasvatsime," lisas Saarpuu.

Ta nentis, et masu tõttu on nad päris palju turuosa võitnud autode ja lennutranspordi arvelt, kuna reisijate vedu bussitranspordi näol on siiski keskmisest odavam transpordilahendus.

"Meil on läinud uue strateegia rakendamine suhteliselt edukalt, oleme oma positsiooniga Lätis päris hästi rahul, Leedus ehk natuke vähem," lausus Saarpuu.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077