Autor: Rivo Sarapik • 27. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Air kogus kolmandat kuud reisijaid juurde

Estonian Airiga lendajate arv kasvas juulis kolmandat kuud järjest. Juulis lendas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 2,5% võrra enam reisijaid. Seitsme kuuga jääb reisijate arv ja turuosa mullu samale perioodile siiski alla.

Juulis lendas Estonian Airiga 59 359 reisijat, sh regulaarlendudel 54 445. Võrreldes eelmise aasta juuliga suurenes reisijate koguarv 2,5% - sealjuures suurenes reisijate arv tellimuslendudel 27,3% ning regulaarlendudel 0,8%, teatas lennufirma.

Esimesel seitsmel kuul reisis Estonian Airiga 324 076 reisijat, neist regulaarlendudel 290 920; Tallinnast lennutati 306 667 reisijat. Reisijate koguarv vähenes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 3,2 % ning regulaarlendudel 4,6%.

Kolme kuu kasvu ja seitsme kuu tulemust nõrgestab aasta esimese nelja kuu reisijate arvu langus - nelja kuuga reisis lennufirmaga 14,5% vähem reisijaid kui mullu samal ajal.

"Meie üldist reisijatearvu numbrit mõjutavad aasta esimesed neli kuud, alates maist on reisijatearvu numbrid näidanud kasvutrendi ja üldine reisijatearvu numbri kahanemine on kuust-kuusse jäänud väiksemaks," kommenteeris tulemusi lennufirma PR-juht Ilona Eskelinen.

Esimesel seitsmel kuul oli Estonian Airi turuosa Tallinna lennujaamas regulaarliinidel 42,3%, mis on 3,9 protsendipunkti võrra väiksem kui eelmise aasta samal perioodil. Üldine turuosa (regulaar- ja tellimuslennud kokku) oli 39,8 %, mis on 2,5 protsendipunkti võrra väiksem kui eelmise aasta samal perioodil.

"Turuosa mõningane langus kajastab seda, et me oleme viimasel aastal oma tegevust oluliselt optimeerinud – vähendanud istekohtade arvu seal, kus teenisime kahjumit ja suurendanud kasumlikel liinidel. Seega on turuosa mõningane langus on olnud teatud mõttes planeeritud, et tagada efektiivsem ja kasumlikum tegevus. Lõppkokkuvõttes on meie poolt pakutavate istekohtade arv jäänud samaks," lisas Eskelinen. Turuosa muutust on tema sõnul mõjutanud näiteks LOT ja Lufthansa, viimase puhul märkimisväärne reisijatearvu suurenemine, mille tõi kaasa uue sihtkoha ehk Tallinna-Müncheni liini avamine.

Esimesel seitsmel kuul toimus 5994 lendu, mis on 2,3% rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Juulis toimus 918 lendu, mis on 5,2% rohkem kui eelmise aasta samal perioodil.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077