Autor: Signe Sillasoo • 25. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vallbaum: turule tekkisid libalogistikud

Lajose omaniku Einar Vallbaumi sõnul on turule tekkinud libalogistikud, kes tellivad koormaid, ent raha selle eest ei maksa.

Veonduses on tema sõnul hetkel suurimaks mureks see, et kaubasaajad dikteerivad turgu. “Maksetähtajad on väga pikaks venitatud. Arvete eest saadakse alles 50-60 päeva pärast raha kätte, ent kütte eest tuleb vedajal maksta kohe,” selgitas Vallbaum.

Palju on tekkinud tema sõnul turule ka libalogistikuid ja nende põhjustatud pettusi, kus tellitakse koorem, ent raha selle eest ei maksta. See omakorda on viinud aga selleni, et taustakontrolli teevad vedajad klientidele põhjalikumalt. “Ja ka juhid tahavad juba tasu juurde saada. Küsitakse ulmeaja palkasid,” nentis Vallbaum. Mida ulmepalk tähendab, Vallbaum täpsustama ei soostunud.

Lajose keskmine brutotöötasu moodustas mulluse aasta-aruande järgi kuus 10 335 krooni ehk viiendiku võrra vähem kui aasta varem.

Jooksva aasta käibe- ja kasumiprognoosidest rääkidest jääb Vallbaum tagasihoidlikuks. Tema sõnul on tööd sel aastal hulga rohkem olnud kui möödunud aastal, ent samas on kütus oluliselt kallinenud ja prognoositud kasvu ära söönud. Vallbaumi sõnul võib rahule jääda, kui käibe- ja kasuminumbrid tuleksid tänavu sarnased, mis mullu. 2009. aastal oli ettevõtte käive ligi 84 miljonit ja kahjum ligi 620 000 krooni.

Sügisese töömahu suhtes on Vallbaum positiivselt meelestatud: “Ent, kui talv tuleb sama külm ja lumine kui eelmine, siis see võib saada väga paljudele firmadele veel saatuslikuks. Enam ei ole seda kokkuhoitud raha, mille abiga talv üle elada. Eelmine aasta elati veel vanadest rasvadest,” toonitas ta.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077