Autor: Siim Sultson • 30. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Posti e-arveldus kogub tuure

Juunis liitus Eesti Posti e-arveldusega enam ettevõtteid, kui eelneva viie kuu jooksul kokku, teatab postifirma.

Eesti Posti eArvekeskus on esimese tegevusaasta jooksul pakkunud e-arvetega seotud teenuseid sadadele ettevõtetele, liitunud organisatsioonide arv on hüppeliselt kasvanud – ainuüksi juunis ja juulis on liitunud üle 200 ettevõtte, mida on rohkem kui kogu eelneva viie kuu jooksul kokku.

 „E-arveldusele üleminek on ettevõtetele ja asutustele juba tänasel hetkel hästi lihtne ja kiire. Elektroonse ostuarvete menetluslahenduse kasutuselevõtmist ning e-arvete vastuvõtmise juurutamist on alustanud mitmed suured avaliku sektori ning erasektori asutused. eArvekeskusega liitujate hulgas on kohalikud omavalitsused nagu Kuressaare, Jõgeva ja Saue linnad, kus peamist efekti saadakse saabuvate arvete paberivabast kinnitusringist ning arvete jõudmisest majandustarkvarasse ilma käsitööd tegemata. Suve algul on arvete elektroonsele menetlemisele üle läinud ka näiteks paljud koolid,” rääkis eArvekeskuse tegevjuht Margus Tammeraja.

 Suur hulk ettevõtteid on alles avastamas e-arve kasutamise eeliseid – andmekvaliteedi paranemine, paberivaba kinnitusring ja elektrooniline arhiiv. E-arvetele massilise üleminekule on oluline osa just lisateenustel – elektrooniline ostuarvete kinnitamise lahendus eKinnitusring, eArhiiv ning kohustuslike andmeväljade kontroll, mis automatiseerib arvete vastuvõtmisprotsesse nii keskmistes kui ka suuremates organisatsioonides.

 eArvekeskus on esimene e-arvete operaator, mis võimaldab Eesti e-arve standardile vastavaid e-arveid saata ligi 500 avaliku sektori asutusele. Euroopas võetakse riikidest e-arveid vastu näiteks Taani avalikus sektoris ja seda juba 2005. aastast. Viimaste aastate jooksul on e-arvete vastuvõtmist alustanud ka Rootsi, Hispaania ning Itaalia avalik sektor.

 E-arve ei ole e-kirja teel saadetav PDF-arve, vaid Eesti e-arve standardile vastav XML-kujul dokument, mida on võimalik arve vastuvõtjal elektroonselt menetleda ning andmesisestuseks käsitööd tegemata oma majandustarkvarasse suunata.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077