Autor: Siim Sultson • 29. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sarapuu: nüüd jääb loota mõistlikke busse

Just Valga maakonnas kohalike liinide riigihanke võitnud ATKO Grupi suuromanik Arvo Sarapuu loodab valituse heitmetest bussirahastamise otsusest arukat lahendust.

"Uudis on hea, uudis on mõistlik. Nüüd on küsimus, kui mõistlikke busse ostetakse," kostis Sarapuu. Ühistranspordi seaduse järgi on tellija poolt bussid, s.t. nüüd on riigi valida, kellega bussiostu osas nõu pidada, kas osta uued või vanad, suured ja ebaökonoomsed või väiksemad ja ökonoomsemad bussid, selgitas ta.

"Täna pole vaja maakonnaliinidele suuri ja kolakaid ning ebaökonoomseid busse. Bussiteenindus olgu paindlik ja busside suurus vastavuses reisijate hulgaga," sõnas Sarapuu.

 Näiteks just 1. juulist Viljandimaal ja Viljandis bussiveod võitnud ATKO Grupp tuli just maakonna liinidele seniste suurte ja vanade busside asemele oma väikeste ja uutega, näitlikustas ta.

Seega esiteks tuleb Sarapuu sõnul nüüd riigil teha läbikaalutud ja erialainimeste, -firmadega läbiarutatud bussiost. Teiseks peaks busse saama  riigihangetel saadud tulemuste põhjal. Näiteks Ida-Virumaal pole tema kinnitusel senini tehtud maakonnaliinidel riigihankeid ja see on ainus selline Eesti maakond. Seega on seal liinikilomeeter kallim, pole ka konkurentsi ja riigihankel osalemist. Kolmandaks peaks busse saama firmad, kes on avalikul riigihankel võitnud hankelepingud.

"Kui riik suudab seniste suurte ja kolakate busside asemele tuua maakonnaliinidele ökonoomsed, paraja suurusega ja mugavad bussid, siis on tänane valitsuse otsusu väga hea otsus. Efektiivne transport on praegu maakonnas number üks teema," lisas ta.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077