Autor: Fredy-Edwin Esse • 16. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinkilt rekordiline käive, kuid endiselt kahjum

Laevandusfirma AS Tallink Grupp kasvatas kolmandas kvartalis müügitulu 15 protsenti rekordilise 3,167 miljardi kroonini, kuid oli sunnitud vastu võtma 47 miljoni kroonise kahjumi.

Juhtkonna aruanne kinnitas, et tulemuste märgatav paranemine kolmandas kvartalis oli mõjutatud enamjaolt  reisijate mahtude kasvust ja tulu suurenemisest reisija kohta, millele aitas kaasa suurem rõhuasetus tulude maksimeerimisel ja tootevalikul.

Juhtkonna kõrgendatud tähelepanu on jätkuvalt kuluefektiivsusel ning kontserni tulemuste parandamisel. Prioriteetne on vanade ja mittetootlike laevade rentimine või müük. Hetkel on käimas mitmed erinevad läbirääkimised vanade ja mittetootlike laevade müügi või rendile andmise osas.

2009/2010 majandusaasta esimese kolme kvartali müügitulu ulatub 8,480 miljardi kroonini ning puhaskahjum on 328 miljonit kroonini, mis on 297 miljoni krooni võrra vähem kui möödunud majandusaastal. Käesoleval majandusaastal on Tallink vähendanud oma laenukoormust viie protsendi ehk 939 miljoni krooni võrra. 2010. aasta maikuu lõpuks oli ettevõttel rahalisi vahendeid  669 miljonit krooni, eelmisel aastal samal ajal oli vastav näitaja 453 miljonit krooni. Juhatuse sõnul lisavad kõrgem likviidsuspositsioon, madalamad intressimaksed ning investeerimiskohustuste puudumine kindlust järgmiste perioodide sujuvaks ja stabiilseks opereerimiseks.

AS Tallink Grupp on Läänemere juhtivaid laevanduskontserne, mis opereerib Tallinki ja Silja Line kaubamärkide all seitsmel erineval laevaliinil. Ettevõttele kuulub kokku 19 laeva. AS Tallink Grupp annab tööd ligi 6800 inimesele Eestis, Soomes, Rootsis, Lätis, Venemaal ja Saksamaal.

Tallink suutis enda puhaskahjumit teise kvartaliga vähendada 273 miljonilt kroonilt 47 miljonini, mis oli analüütikute prognoositust märksa positiivsem. LHV analüütiku Nils Vaikla sõnul ootas pank Tallinki teise kvartali puhaskahjumiks 83 miljonit krooni.

 

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077