9. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Itella ostab SmartPOSTi pakiautomaatide võrgu

Eestisse pakiautomaatide võrgustiku loonud SmartPOST sõlmis müügitehingu Soome logistikafirmaga Itella Corporation siinse võrgustiku müügiks.

SmartPOST plaanib edaspidi keskenduda oma põhitegevusele - pakiautomaatide terviklahenduste tarkvara- ja riistvara arendamisele ning nende müügile välisriikidesse, teatas ettevõte.

Viimase kahe aastaga Eestisse rajatud pakiautomaatide võrgu omanikuks saab Itella, kellele läheb üle SmartPOSTi kaubamärgi kasutusõigus Eestis. Samuti jätkavad Itella koosseisus tööd pakiautomaatide teenuse pakkumisega seotud SmartPOSTi töötajad. Itella jätkab Eestis pakiautomaatide võrgu teenuse pakkumist firmas OÜ Itella SmartPOST.

Eesti pakiautomaatide müügitehing ei mõjuta mingil moel Eesti kapitalile kuuluva OÜ Smartpost osanike struktuuri.

SmartPOST rõhutab, et klientidele ning koostööpartneritele ei muutu tehinguga midagi – pakiautomaadid töötavad edasi nagu seni ning asjaolu, et Eesti pakiautomaatide uueks omanikuks saab Itella, tähendab, et areng Eestis võib jätkuda veelgi suurema kiirusega

Ettevõtte nõukogu liikme Peep Kulla sõnul on ettevõtte juhtkond täitnud oma esimese eesmärgi ja tõestanud Eesti põhjal oma äriidee edukust.

"Logistikateenustest loobumine ja ekspordile keskendumine on meie plaanitud samm. Eestis pakiautomaatide võrgu loomise peamine eesmärk oli meie ekspordiplaanide toetamine ja tänaseks on see eesmärk täidetud. Eesti pakiautomaatide võrk on väga edukalt käivitatud ning see on peamine meie tehnoloogia müügiargument välisturgudel. Pärast pakiautomaatide võrgu müümist Itellale, saame seda endiselt demonstreerida oma tehnoloogiaostjatest klientidele,“ rääkis Kuld.

Kuld lisas, et SmartPOSTi juhtkond jätkab plaanipärast  tegevust Eestis loodud pakiautomaatide tehnoloogia eksportimisel. Varem on SmartPOST sõlminud lepingu vähemalt saja pakiautomaadi tootmiseks Venemaale ning läbirääkimised käivad veel mitme Euroopa riigi ettevõtetega.

„Itellal on juba praegu hea positsioon Itella Logistics OÜ ja Itella Information ASi pakutavate teenuste näol. SmartPOSTi tehingu kaudu lisanduv  jaeklientidele suunatud pakisaatmisteenus on heaks täienduseks juba pakutavale. Tehingu järel saab Itellal olema Eestis umbes 170 töötajat,“ kommenteeris tehingut Itella ekspress- ja pakiteenuse valdkonna direktor Aku Happo. 

Tehingu rahalist mahtu osapoolte kokkuleppel ei avaldata.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077