6. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TNT suurendab õhuvedude mahtu Hiina suunal

TNT suurendab nõudluse kasvu tõttu lennukaubavedude mahtu Hiina ja Euroopa vahel, teatas ettevõte.

Alates 5. juulist lisas TNT graafikusse uue lennuki Boeing 747-400 ERF, mis hakkab lendama Hiina ja TNT Euroopa Belgia jaotuskeskuse vahel Lieges.

Lendude arvu Aasiast Euroopasse suurendatakse kuue korrani nädalas Shangaist ning viieni Hong Kongist. Lennugraafikut tihendatakse suurenenud nõudluse tõttu, mis on suurim kõrgtehnoloogia ning moetööstuse valdkonnas.

Käesoleva aasta  esimese viie kuu jooksul on ekspordimaht Hiinast Euroopasse suurenenud Hiina Tolliamet (Chinese General Administration of Customs) sõnul eelmise aastaga võrreldes ligi 50%. Perioodi vältel on kahepoolse  kaubanduse käive suurenenud 177 miljardi dollarini, mis on 37,4% enam aastatagusega võrreldes ning  asetab Hiina Euroopa Liidu kaubanduspartnerite reas esimesele kohale.

“Jätkuvad investeeringud peegeldavad TNT-poolset pikaajalist usaldust Hiina turu vastu ning soovi teenuste mahtu suurendada,” kommenteerib Michael Drake, TNT Põhja-Aasia regiooni tegevjuht.

“Nõudlus Aasia-suunaliste kaubavedude järele on meie klientide hulgas oluliselt suurenenud. Praegu opereerime Hiina-Euroopa suunal täisvõimsusel,” lisab Andrus Liivand, TNT Eesti müügi- ja turundusjuht.

"Suurenenud kaubavedude maht panustab ka klientidele konkurentsivõimesse, eriti kõrgtehnoloogia ja moetööstuse sektoris, võimaldades lühemaid tarneaegu tehasest-turule ning efektiivsemat tarneahela haldust," lisas Liivand.

110 tonni kaaluv Boeing 747-400 ERF (Extended Range Freighter) kaubalennuk võimaldab pakkuda väga konkurentsivõimelist tonnkilomeetri maksumust. TNT opereerib regulaarseid õhuvedusid Hiina-Euroopa suunal lennukiga  Boeing 747-400 ERF alates 2007. aasta veebruarist.

2009. aasta septembrist täiendati õhuveoteenuseid ühendades Hong Kong Liege jaotuskeskusega. Lisaks rahvusvahelistele kiirtranspordi teenustele arendab TNT veoteenuseid Hiinas ka piirkondlikult, sh. pakkudes määratud tähtajaga maanteevedusid 26. suuremasse linna.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077