Autor: Siim Sultson • 25. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn püüab vedada idasuhteid

Täna arutlevad Eesti transiidi- ja sadamaala juhid, Läti kolleegid ja Vene Raudtee juht Tallinna eestvõttel majanduslike idasuhete üle, teatab linnavõim. 

Täna toimub Tallinnas Nordic Hotel Forum konverentsikeskuses (Viru väljak 3) majanduskonverents „Tallinna roll Eesti-Vene majanduse ja transpordi suhetes“. Konverents algab kell 10.30.

Venemaa Raudtee presidendi Vladimir Jakunini ettekande teemaks on „Vene raudtee transiidi võimaluste realiseerimine – strateegilised prioriteedid ja Balti regioon“. Riiast kui Läti majanduse elavdajast kõneleb Riia  linnapea Nils Ušakovs, Tallinna sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand räägib Tallinna sadama rollist Eesti arengus ning abilinnapea Taavi Aas ettevõtluskeskkonna arengust Tallinnas.

Eesti Suurettevõtete Assotsiatsiooni esimees Tiit Vähi arutleb Vene transiidi taastumise võimalikkuse üle ning Eesti Koostöökogu Nõukogu tegevesimees Raivo Vare omavalitsuslike regioonide riikidevahelise koostöö võimaluste üle. Bank Sankt-Peterburi Nõukogu esimees Indrek Neivelt arutleb oma ettekandes Loode-Venemaa ja Eesti vahelise koostöö võimalikkuse üle.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar esineb konverentsil ettekandega teemal „Tallinn kui Eesti edu mootor“.

Majanduskonverentsi eesmärgiks on luua laialdasem ülevaade riikide ja linnade vahelisest koostöövõrgustikust ja selle olulisusest, tihendada omavahelisi kontakte ning vahetada kogemusi majanduse ja transpordi valdkondades.

Tallinna linnapea rõhutas, et Helsingi ja Soome on osanud panna kahepoolsed head suhted Venemaa ja tema suurlinnadega teenima mõlema rahva huve ja sellest tulenevat üldist heaolu. „Olen enam kui kindel, et ka Tallinnal ja Eestil tervikuna on sama head šansid kui meie põhjanaabritel,“ nentis Savisaar. „Tahame seda või mitte, aga fakt on see, et Moskva oma 10 miljoni ja Peterburi oma 5 miljoni elanikuga on meile lähimad maailmalinnad. Tallinna ja terve Eesti edu ning majanduse saatus sõltub suuresti sellest, kui hästi me oma geograafilist asukohta oskame ära kasutada ning kui edukad oleme oma koostöösuhetes nende kahe metropoliga, mistõttu Tallinn käesoleva majanduskonverentsi ka korraldab.“

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077