Autor: Siim Sultson • 25. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Idapiiri ummik arutlusel

Täna arutab Venemaa kontrollikoja esimees Sergei Stepašin Eesti majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsi ja teistega idapiiri ületamise lihtsustamist, teatab Riigikontrolli kommunikatsiooniteenistus

Venemaa Föderatsiooni Kontrollikoja esimees Sergei Stepašin kohtub täna töövisiidi käigus kell 11 Riigikogu esimehe Ene Ergmaga ja kell 12 endise riigikontrolöri, majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsiga. Kell 14.30 algab kohtumine riigikontrolör Mihkel Oviiri ning siinsete Riigikontrolli kolleegidega.

Arutuse all olevad teemad:

Muu hulgas on arutuse all Euroopa Liidu – Venemaa piiriülese koostöö projektide auditeerimise küsimused. Samuti on kavas käsitleda võimalikku koostööd keskkonnaauditite vallas (näiteks Peipsi järve probleemid), samuti teemad, mis puudutavad osapoolte võimalusi mõjutada töökorralduse efektiivsust piiri läbilaskvuse asjus ehk pikki piirijärjekordi idapiiril.

Sergei Stepašin on kõrgeim Vene ametiisik, kes pärast Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamist tuleb viimase 19 aasta jooksul siia kahepoolsete suhete raames töövisiidile. Vene riiklikus hierarhias on kontrollikoja esimees Sergei Stepašin oma staatuselt võrreldav esimese asepeaministriga. Eesti-visiit on vastukülaskäik Riigikontrolli delegatsiooni visiidile Moskvasse 2006. aastal.

Sergei Stepašinit saadavad Eesti visiidil Vene Kontrollikoja audiitor (Eesti mõistes peakontrolör) Aleksandr Piskunov ja kontrollikoja välissuhete ameti direktor Nikolai Paruzin.Aleksandr Piskunov on majandusteaduste kandidaat, varem pikka aega teeninud kosmosevägedes Plessetski sõjalisel kosmodroomil, infotehnoloogia spetsialist, sõjaliselt auastmelt on ta kindralmajor (reservis). Piskunov on olnud näiteks Vene parlamendi riigikaitsekomisjoni  esimehe asetäitja, Vene valitsuse administratsiooni aparaadi asejuht.Nikolai Paruzin on kogenud välissuhete spetsialist ja diplomaat, ta on olnud näiteks Venemaa saatkonna I sekretär Ameerika Ühendriikides, samuti on ta olnud Vene parlamendi välissuhete üks juhte. Paruzin on idamaade spetsialist, ta valdab vabalt lisaks inglise keelele ka araabia keelt.

Sergei Stepašini taust:

Sergei Stepašin on endine Venemaa peaminister, tema eelkäijaks ses ametis oli Jevgeni Primakov, ametijärglaseks aga Vladimir Putin. Stepašin on olnud ka siseminister, justiitsminister, Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) ja Föderaalse Vastuluureteenistuse juht. Sõjaliselt auastmelt on ta kindralpolkovnik.

Stepašin on ka õigusteaduste doktor, professor. Ta on väga aktiivne ka ühiskondlikus elus – paljude muude kohustuste kõrval on ta Vene Raamatuliidu president ja jalgpalliklubi Dünamo hoolekogu esimees. Ta on ka Venemaa juristide liidu kaasesimees. Sergei Stepašin on ka Keiserliku Õigeuskliku Palestiina Ühingu esimees.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077