Autor: Siim Sultson • 15. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiinlaste kutsumine kannab vilja

Eesti suuremad logistikaettevõtted tõid koos majandus- ja kommunikatsiooniministriga Hiina visiidilt kaasa rea kokkuleppeid, teatab  EAS.

Äsja jõudis lõpule Eesti logistikasektori visiit Hiina, Shanghaisse, kus eesotsas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsiga otsiti uusi ärikontakte ja koostööprojekte uute logistikaalaste investeeringute toomiseks Eestisse. Hiina ettevõtjates suudeti äratada konkreetset huvi ning juba on sõlmitud kokkulepped mitme ettevõtte peatseks vastuvisiidiks Eestisse.

EASi ja MKMi algatusel käivitatud Eesti logistikasektori rahvusvahelise ärimissiooni raames peeti rohke osavõtuga logistikaseminar ning viidi läbi mitmeid ärikohtumisi, kus tutvustati Eesti logistiliselt head asukohta, mis on otseteeks Euroopa Liidu maksujõuliste tarbijateni, teeninduse kiirust, sadamate ja raudtee efektiivset koostööd.

 „Kohtusime 120 Hiina ettevõttega. Suurfirmadel tärkas huvi nii Eesti jäävabade meresadamate kui raudteeprojektide vastu, nii et lähikuudel on oodata Hiina logistikafirmade vastuvisiite Eestisse, kus soovitakse meie võimalustega juba lähemalt tutvuda,“ kommenteeris logistikasektori Shanghai ärimissiooni moderaator Rene Varek. „Tänu minister Juhan Partsi osalemisele saime kohtuda logistikavaldkonna kõige olulisemate ettevõtete tippjuhtkondadega, mis kahtlemata aitab kaasa suhete kiiremale arengule, mis Hiinas on kõige aluseks,“ lisas Varek.

 „Koostöös on tänaseks sõnastatud Eesti logistilise asukoha ja logistikasektori konkurentsieelised. Kuna meie eelised on ilmsed, pälvisid need ka Hiina ettevõtjate tõsist huvi,“ ütles EASi juhatuse liige Maria Alajõe. „Arvestades kohtumiste konkreetseid tulemusi, võib nentida, et logistikasektori missioon läks üle ootuste hästi. Hiina turule sissesöömine käib aeglaselt, siin on tähtsaim järjepidevus ja kontaktide hoidmine,“ kinnitas Alajõe.

Hiinas osaleti Shanghai logistika- ja transpordimessil ning EXPO maailmanäitusel. Hiina missioon on osa suuremast Eesti logistikasektori rahvusvahelisest turundusprojektist, mille eesmärgiks on Eesti toodete ja teenuste tuntuse suurendamine olulistel sihtturgudel - Aasias, Venemaal ja Euroopas.

Hiina delegatsiooni kuuluvad Tallinna Lennujaama, Eesti Raudtee, Tallinna Sadama, Sillamäe Sadama jpt logistikaettevõtete ja -organisatsioonide kõrgeimal tasemel esindajad.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077