Autor: Siim Sultson • 15. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post astub SmartPostile kandadele

Eesti Post kavatseb peatselt tõmmata käima oma pakiautomaatide teenuse. Esimene Austria päritolu pakiautomaat saabu Eestisse sel nädalal, teatab postifirma.

Posti- ja logistikaettevõte teeb ettevalmistusi pakiautomaatide laialdaseks kasutuselevõtuks. Sellel nädalal saabub Eestisse esimene Austria tootja KEBA pakiautomaat, mis paigaldatakse Tallinna kesklinna Viru Keskuse kõrvale.

 KEBA põhitegevuseks on tööstusseadmete, panganduslike ja iseteeninduslike automaatide tootmine. Ettevõte on postiteenuseid tarbida võimaldavate automaatide tootmises turuliider maailmas ning nende kogemusepagasis on juba üle 3000 automaadi paigaldamine. Automaate on paigaldatud üle kogu Euroopa –  Saksamaale, Norrasse, Taani ja teistesse riikidesse.

 Eestisse saabuv pakiautomaat on käesoleva aasta märtsis turule tulnud innovaatiline mudel FS-08. Mudel installeeriti esmakordselt kaks nädalat tagasi Saksamaal ning seda tutvustati avalikkusele käesoleva aasta märtsikuus toimunud ülemaailmsel postikonverentsil „European Postal Services“. 

Viru Keskuse bussiterminali sissekäigu kõrval (õues) olevat pakiautomaati saab kasutada 24 tundi ööpäevas. Tegemist on Tallinna ühe enimkülastatava asukohaga. Kapp on vandaalide vältimiseks varustatud turvavarustusega, lisaks on see kasutatav ratastoolis istudes ja vastab Euroopa Liidu ohutusnõuetele.

 Pakiautomaadi testperiood on kolm kuud. Piloodi jooksul katsetatakse selle toimimist saadetiste väljastamisel, automaadi funktsionaalsus on esialgu piiratud. Eesti Post on saavutanud kokkulepped mitme internetikaubamajaga, et pakke automaati suunata ja seeläbi pakkuda kliendile mugavaid saadetiste väljastamise võimalusi.

 Eesti Posti eesmärk on paigaldada pakiautomaadid üle Eesti suurematesse linnadesse

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077