Autor: Siim Sultson • 9. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BLRT ostab Leedu laevatehase

BLRT Grupp otsustas osta Leedus asuva Baltija laevatehase, hind jääb saladuseks, teatavad BLRT ja Odense Steel Shipyard.

 BLRT Grupp ostab Odense Steel Shipyardilt Leedus, Klaipedas asuva AB “BALTIJOS” LAIVU STATYKLA  ning UAB “BALTIC ENGINEERING CENTRE”  (Baltija Shipyard ja BEC). Odense Steel Shipyardi tütarettevõtete müügisoov põhineb 2009 aasta augustis vastu võetud otsusele lõpetada laevaehitusalased tegevused.

 „Odensee Steel Shipyard on BLRT Grupi kauaaegne partner, kellega seob üle 15 aasta pikkune koostöö. Mul on heameel tõdeda, et uued võimsused suurendavad BLRT Grupi tehnilisi ning logistilisi võimalusi viies Grupi laevaehitusalase tegevuse uuele, maailmatasemele nii Eestis kui Leedus,“ ütles BLRT Grupi juhatuse esimees Fjodor Berman. 

„Võib olla väga rahul, et ostjaks on just BLRT Grupp, kes on äriringkondades tunnustatud tegija. Oleme kindlad, et BLRT saab olema hea omanik pidades silmas Baltija ja BECi edasist arengut ning omanikuvahetus avaldab minimaalset mõju lepingupartneritele ning kohalikule kogukonnale,“ ütles Odensee Steel Shipyardi tegevdirektor Peter Jann Nielsen.

 Alates 1997. aastast, mil Odense Steel Shipyard omandas Baltija laevatehase, on investeeritud ettevõtte tehnoloogiasse ning tootmise efektiivistamisse märkimisväärsed rahasummad. Korralikud müüginumbrid on tõestuseks ka töötajaskonna kõrgest kvalifikatsioonist ning tootmise efektiivsusest.

Täna annab Baltija Shipyard ning BEC tööd kokku ligi 1200 inimesele. Ettevõtte toodanguks on muuhulgas laevade pealisehitused, suuremad metallkonstruktsioonid Lindo Shipyardile ning teistele Euroopa laevatehastele. Ettevõte ehitab ka laevakeresid ning puksiirlaevu. Uue omaniku soov on koostöö Baltija Shipyardi, BECi ning BLRT Grupi tütarettevõtete vahel.

 Ostu-müügi tehingu peab veel heaks kiitma Leedu konkurentsiamet. Eeldatava tehingu sulgemisaeg on käesoleva aasta septembris.

 Osapooled on leppinud kokku, et müügihinda ei avalikustata.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077