Autor: Siim Sultson • 8. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuressaare lennuliin visas kasvus 

Estonian Air lennutas mais Tallinna-Kuressaare liinil 1112 reisijat, mis on 3% enam kui eelmise aasta samal perioodil, teatab lennufirma.

Ühtekokku on sel aastal Tallinna-Kuressaare liinil teenindatud 4352 inimest.

Kokku on alates aasta algusest toimunud 162 lendu ning tühistatud 32 lendu, millest 14 ilmaolude, 9 tehniliste põhjuste, 6 tuhapilvedest tingitud lennuruumi sulgemise ning 3 muude põhjuste tõttu. 

 Jättes ilmastikuoludest tingitud tühistamised kõrvale ulatus lendude toimumine käesoleval aastal 93,2 protsendini, mis on võrreldes möödunud aastaga viis protsendipunkti vähem.

 AS Estonian Air kommertsala asepresidendi Rauno Parrase sõnul on eesmärk hoida saare ja mandri vahel lendude toimumise protsent 98-99% piires, mis vastab nii teiste liiniide kui ka Euroopa lennuettevõtete keskmisele tasemele. „Estonian Air on võtnud tarvitusele vajalikud abinõud, et analüüsida oma lennukite hooldusprogramme ja selgeks teha, kui palju ja milliseid varuosi peaks kohapeal saada olema, et vähendada miinimumini ootamatutest tõrgetest tulenev lennukite seisuaega,“ sõnas Parras.

 „Samal ajal käivad läbirääkimised ka kolmanda väikelennuki kasutamiseks juhtudel, kui tekib vajadus asenduslennuki soetamiseks lähiregiooni lendudel. Kõrvalekaldeid ilmaoludest tingitud põhjusest peaks oluliselt vähendama ka peagi Kuressaare lennujaama paigaldatav ILS-seade,“ lausus Parras.

 Estonian Air lendab Tallinna ja Kuressaare vahel 9 korda nädalas esmaspäeviti, teisipäeviti, kolmapäeviti, neljapäeviti, reedeti ja pühapäeviti. Ühe suuna hind Tallinnast Kuressaarde on alates 252 kroonist, ostes pileti Estonian Airi kodulehelt, sisaldab see kõiki tasusid.

 Estonian Air teenindab liini Saare maavalitsusega sõlmitud avaliku teenindamise lepingu alusel 33-kohalise SAAB 340 lennukiga kuni 30.09.2013. 

Möödunud aastal kasvatas Estonian Air Tallinna-Kuressaare liinil reisijate arvu 13%, teenindades ühtekokku 11 330 reisijat

 Estonian Air on paari viimase aastaga oluliselt parandanud lendude täpsust ja regulaarsust, kuuludes Euroopa kõige täpsemate lennufirmade hulka: Estonian Airi lendude punktuaalsus ehk väljumise täpsus (15 minutit) oli eelmisel aastal 90,3%, mis on ligi viie (4,8) protsendipunkti võrra suurem kui 2008. aastal.  Lendude regulaarsus ehk toimumise protsent oli 98,5%, mis jäi eelmise aastaga võrreldes samale tasemele, vähenedes 0,5 protsendipunkti võrra. Estonian Airi Boeingutega sooritatud lendude täpsus ja regulaarsus olid vastavalt 91,2% ja 99,6%. Estonian Air võitis Schipholis, Euroopa ühes tähtsamas ja tiheda lennuliiklusega sõlmlennujaamas, möödunud aasta kõige täpsema lendaja tiitli.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077