Autor: Siim Sultson • 2. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mäo ja Tartu vahelise uue maantee tutvustamine

Tänasest ülehomseni saab tutvuda Mäo ja Tartu vahelise uue maanteetrassiga, ettepanekuid teha ja vastu vaielda, ilmneb maanteeameti teatest.

2.- 4. juunini toimuvad Järva, Jõgeva ja Tartu maakonnas maakonnaplaneeringute teemaplaneeringu „Põhimaantee nr 2 (E263) Tallinn – Tartu – Võru – Luhamaa trassi asukoha täpsustamine km 92,0 – 183,0“ võimalikke eskiislahendusi ja teemaplaneeringu keskkonnamõju strateegilise hindamise (KSH) eelaruannet tutvustavad avalikud arutelud.

Mäo ja Tartu vahelise uue maanteetrassiga seotud küsimusi tutvustavad avalikud arutelud toimuvad:);

• 2. juunil kell 14.00 Sargvere koolimajas ja kell 17.30 Koigi mõisa peahoones;• 3. juunil kell 10.30 Puurmani vallavalitsuses, kell 13.00 Laeva kultuurimajas ja kell 15.30 Kure turismitalus (http://www.kuretalu.ee/

• 4. juunil kell 11.00 Imavere vallavalitsuses ja kell 14.00 Põltsamaa kultuurimajas.

Teemaplaneeringu koostamise käigus on välja selgitatud vajadus ohutu ja nõuetele vastava tee ehitamiseks. Vastavalt vajadusele on esitatud võimalikud tee alternatiivlahendused, millele on koostatud keskkonnamõju strateegilise hindamise eelaruanne. Alternatiivsete lahenduste põhjal on koostatud täpsemad eskiislahendused koos liiklussõlmede ja kogujateedega.

Osadel lõikudel on suudetud tee pikkust lühendada, huvitavaks lahenduseks on Põltsamaast lääne poolt mööda minev teetrass.

Juuni kuu jooksul ootavad maavalitsused kõigi teeäärrete omavalitsuste seisukohti võimaliku teealternatiivi valimise kohta.

2010. aasta sügisel peaks planeering minema kooskõlastamisele ja avalikustamisele, 2010. a lõpp - 2011. a algus on tõenäoline planeeringu kehtestamise aeg.

Planeeringu koostamise konsultandid on AS K&H ja AS EA Reng, keskkonnamõju strateegilise hindamise koostajad on OÜ Alkranel ja AS K&H.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077