Autor: Siim Sultson • 27. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saarpuu: meile konkurente pole

Äsja kaubamärkidega mitu puhku vangerdanud ASi Lux Express juhataja Hannes Saarpuu põhjendas muutusi vajadusega täpsustada teenust, millele aga konkurente pole.

"Siin on tegelikult erinevad sündmused, mille avalikustamine on sattunud lühikesele ajaperioodile," selgitas Saarpuu viimasel ajal firma kohta laekunud dünaamilisi uudiseid. Tegelikkuses on Lux Expressi ja airBalticu vaheline koostöö kestnud mitu kuud. Teisalt aga ei ole tema kinnitusel kaubamärgivahetus seotud lätlaste lennufirmaga.

Küll aga on kaubamärgi vahetus strateegiline samm. "Ettevõtte strateegiline fookus on muutunud. Aastate eest reise üle Euroopa, kuid alates aastast 2009 oleme keskendunud Baltikumile," sõnas Saarpuu. Samas tehakse reise ka Peterburisse ja Poolasse, siis distantsil kuni 500-600 kilomeetrit, mis on tasuvuse mõttes ka optimaalseim. Sestap loobuti rahvusvahelisest Eurolinesi kaubamärgiks ja võeti suund täpsusele, turule vastavusele. Nii sündisid tööreisijaile suunatud lisateenustega Lux Express ja ilma lisateenusteta odavliin Simple Express. "See on siis lihtsalt sõitmiseks punktist A punkti B," lisas juhataja odavliini kohta.

Milline on kahe uue kaubamärgi pakutav hinnaskaala?

Kahe kaubamärgi pakutavatel piletihindadel on küllaltki suured käärid. Näiteks Lux Expressiga algavad sõidud Riiga 275 kroonist kuid Simple Expressiga kehtib vaid üks hind - 165 krooni. Teisisõnu on Saarpuu kinnitusel odavliini pileti hinnad luksliini pileti algushindadest 40% odavamad.

Kas bussifirmal on siis plaanis terve Baltikumi turg haarata?

"Baltikum juba üksjagu ongi haaratud. Näiteks meie istekohtade arvud Leedu-Läti ja Eesti -Läti vahel on samasugused. Konkurente, kel oleks sama ärimudel samas geograafilises piirkonnas, mis meil, pole," teatas Saarpuu Baltikumi bussituru kohta. Tallinn-Peterburi ja Tallinn-Riia liinidel askeldavaid Ecolinesi ja Hansabussi pidas ta marginaalseteks.

Milliseks kujunevad piletihinnad tänavu?

"Isiklikult ma olulisi muudatusi sellel aastal ei prognoosi. Eks aasta jooksul ole Lux Expressi hind sama, kuid Simple Expressi odavam hind toob hinnataseme alla," mõtiskles ta.,

Milliseks kujuneb käesolev aasta firmale?

"Eelmine aasta oli suhteliselt hea. Teenisime üle paari aasta normaalse kasumi. Valdavalt läheb see aasta plaani kohaselt.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077