Autor: Siim Sultson • 20. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Homme avatakse 7-miljoniline jahisadam

Homme avab Tallinna Sadam Admiraliteedi basseinis jahisadama, kus on kaikohti üle 60-e, teatab sadam.

 Homme, 21. mail avab Tallinna Sadam Admiraliteedi basseinis Vanasadama Jahisadama, kus on 62 kaikohta kuni 60-jalastele alustele maksimaalse süvisega 4,0 m. Jahisadama hooneks on kohandatud endine Vanasadama C-terminal. Meresõitjatele on loodud kaasaegsed olmetingimused, samuti on sadamas olemas aluste tankla, sõidukite parkimiskohad ning ööpäevaringne valve.

Harrastusmeresõitjate merekaardile võib homsest lisada uue unikaalse sildumisvõimaluse Tallinna linnas. Tallinna Sadam rajas mererahvale võimaluse, mis seni Tallinnas puudus - silduda oma jahi või kaatriga sisuliselt südalinnas Admiraliteedi basseinis asuvas Vanasadama Jahisadamas. Sadam loodab, et Vanasadama Jahisadam saab kodusadamaks paljudele eestlastest harrastusmeresõitjatele ning koduseks sadamaks paljudele Tallinna külalistele.

ASi Tallinna Sadam juhatuse liikme Allan Kiili sõnul on Eesti olnud ja on ka praegu mereriik, kuigi taasiseseisvumisele eelnenud aastakümnete vältel on püütud eestlast nii hea kui kurjaga merest eemale saada. Ajad on muutunud ja harrastusmeresõitjatele luuakse järjest uusi võimalusi vanade sadamakohtade taasavamise ja uute lautrikohtade ehitusega.

„Tallinna Sadam, olles ühenduslüliks linna ja mere vahel, soovib äratada linnainimese huvi mere ja iseäranis mereturismi vastu ning tuua inimene lähemale merele. Vanasadama Jahisadam on oma asukoha tõttu ideaalseks paigaks, kus propageerida ja arendada Eesti merekultuuri, muuhulgas läbi erinevate merendusvaldkonnaga seotud ürituste,“ ütles Kiil.

 Vanasadama Jahisadama ehitus läks maksma veidi üle 7 miljoni krooni, ujuvkaid valmistas OÜ Top Marine.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077