Autor: Siim Sultson • 19. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaal loodes avati uus tollipost

21. aprillil kirjutas VF Tolliameti esimees A. J. Beljaninovalla määrusele avada 26. aprillist 2010 Baltiskaja tollijuures uus tollipost nimega Puškinskoje.

Uue tolliposti avamise otsus võeti vastu seoses VF loodepiirkonna

tolliameti struktuuri rekonstrueerimise jauuendamisega. Ja on üks osa tegevustest, millega VFTolliamet püüab normaliseerida olukorda Peterburis.Seoses Peterburi tolli Viiburi ja Piskarjevski tollipostidekompetentsuse kuritarvitamisega, salakauba avastamisegaja ka muudel põhjustel suleti need tollipostid jasellest tekkis Peterburi tänavatele suured kaubaveokitejärjekorrad. Probleemide peamiseks põhjuseks Venemaalon suure osa väliskaubandusega tegelejatetahtmatus õigel ajal üle vaadata oma logistikaskeemid,vaatamata sellele, et VF Tolliamet on selleks teinudkorduvaid üleskutseid.Uus tollipost spetsialiseerub tööstuse jaoks ette nähtudkomplekteeritavate seadmete (Nissan, Toyota, GeneralMotors) tollivormistusele. Eesmärgiks on, et uus Puškinskojetollipost hakkab töötama innovaatiliste tollitehnoloogiatetoel, nagu „kuivsadam“, deklareerimineinternetis jt.Autokomponendid moodustavad 8-10% Peterburi tollipiirkonnas vormistatavate kaupade üldmahust.Nimetatud kategooria kaupade kiireks ja kvaliteetseksvormistamiseks on VF Tolliamet määranud Puškinskjoetolliposti koosseisu 63 inimest.Puškinskoje tollipost asub aadressil: Peterburg, Šušarõküla, Moskovskoje mnt. 54VF Tolliameti arvates vähendab uus avatav tollipostoluliselt tekkinud pingeid ja võimaldab ratsionaalseltjaotada tollivormistusele suunduvaid kaubavoogusid.Praegu on Peterburi tolli alluvuses töötavad praeguŠušarski, Juzhnõi, Krasnoselski, Edele ja Gatšinskitollipostid. Kõik vajalikud eeldused tollivormistuse läbiviimisekson VF loodepiirkonnas ka Viiburi, Kingissepa,Pihkva, Sebezhi ja Novgorodi tollidel. Tollivormistus toimubnendes tollipostides 12-tunnise tööpäeva jooksul.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077