Autor: Siim Sultson • 12. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Autoveod püüavad saada ausamaks

Eile arutasid tööinspektsiooni, autoveoala, maksu- ja tolliameti, politsei ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esindajad uuest aastast kehtima hakkavaid veoturu tingimuste ning aususe üle, teatab Tööinspektsioon

11. mail toimus Tallinnas ümarlaud, milles osalesid Tööinspektsioon, Eesti Transpordi- ja Teetöötajate Ametiühing, Eesti Autoettevõtete Liit, Maksu- ja Tolliamet ning Politsei- ja Piirivalveamet. Ümarlaua laiemaks eesmärgiks oli arutada siseriiklikul veoturul tegutsemise tingimusi alates 2011ndast aasast ning arutluse alla tuli veoturgu puudutava järelvale küsimus.

 „Väga oluline oli, et Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi esindaja selgitas arusaadavalt uusi, 2011. aastal kehtima hakkavaid direktiive, mille rakendamise eesmärgiks on muuta autoveoalased eeskirjad selgemaks, tagada ühene eeskirjade kohaldamine kõigis Euroopa Liidu riikides ja võimaldada ausat konkurentsi Euroopa Liidu autoveoturul“ kommenteerib Tööinspektsiooni sõidukijuhtide tööinspektor Toivo-Ants Mäe.

 Tema sõnul jäi kõikide partnerite ühise murepunktina kõlama ausa konkurentsi probleemi lahendamise vajadus.

 „Maksu- ja Tolliameti andmetest selgus, et peamisteks rikkumisteks transpordi valdkonnas on ümbrikupalk, fiktiivsed arved ja omanikulaenud,“ kommenteerib Mäe veel arutluse all olnud muresid.

Ümarlaual esinesid ettekannetega Autoettevõtete Liidu direktor Villem Tori, MKM veondus- ja  liiklustalituse juhtivspetsialist Eda Rembel, Politsei ja Piirivalve liiklusametnik Priit Tuuna, Tööinspektsiooni sõidukijuhtide tööinspektor Toivo-Ants Mäe ning Maksu- ja Tolliameti kontrolliosakonna juhataja Egon Veermäe.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077