Autor: Siim Sultson • 4. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SmartPOST haarab Vene turgu

Venelaste postifirmaga sõlmitud lepingu alusel paigaldab SmartPost aastaga Venemaale vähemalt 100 pakiautomaati ja idanaaber lülitatakse Eesti postivõrku, lubab teates postifirma. 

Venemaa suurim erakapitalil rajanev postifirma CPCR Express kirjutas eile Tallinnas alla lepingule, mille kohaselt valmistab Eesti firma SmartPOST neile tehnilise lahenduse pakiautomaatidevõrgustiku loomiseks Venemaal.

Allkirjastatud tehing tähistab koostöö algust kahe firma vahel, mille pikaajaliseks eesmärgiks on tervet Venemaad katva pakiautomaatide võrgustiku loomine.

Projekti avaetapi raames on plaanis paigaldada aasta jooksul vähemalt 100 automaati suurematesse Venemaa linnadesse, millest esimesi testitakse Moskvas ja Peterburis. Eesmärk on samuti panna Eesti ja Venemaa võrgustikud koos toimima, et võimaldada riikidevahelist pakkide saatmist.

Sarnaselt sularahaautomaatidele on pakiautomaatide eelisteks kiirus ja mugav ligipääs pikkade lahtiolekuaegadega kaubanduskeskustes ning teistes avalikes kohtades, kust kliendid saavad pakke saata ja vastu võtta.

Toimiv pakiautomaatide võrgustik peaks tagama mugava kohaletoimetamise mooduse kiirelt kasvavale kataloogikaupade turule ja e-kaubandusele Venemaal.

CPCR Expressi tegevjuht Vladimir Solodkin ütles, et lahenduse näol on tegu olulise läbimurdega postitehnoloogias Venemaal. „See on revolutsiooniline samm vene postiteenuste tehnoloogias ning hea näide sellest, kuidas erakapital võib luua märkimisväärseid edasiminekuid efektiivsuse osas kogu ühiskonnas. Samuti on see tähtis selleks, et maailma suurimad e-kaubandusettevõtted ja kataloogikaubamajad siseneksid vene turule,“ rääkis Solodkin. 

CPCR Expressi teised teenused katavad hetkel rohkem kui 3000 asulat üle terve riigi. Firma on saanud ka tiitli Parim Ettevõte Venemaal.

“Tehingu näol tegu olulise sammuga meie ettevõtte jaoks, kuna see võimaldab kontseptsiooni rakendada uuel turul ning näidata et, pakiautomaatide näol on postitehnoloogia tulevikuga,” sõnas SmartPOSTi tegevjuht Arno Kütt.

 Kütt selgitas, et firma eesmärgiks on lisaks tark- ja riistvara süsteemidele eksportida toimivat ärimudelit. “Tehnoloogia, mida oleme arendanud alates aastat 2007 on Eestis edukalt toiminud üle aasta. Teenuse pakkumine Eestis aitab meil pakkuda läbiproovitud tehnoloogiat klientidele nagu CPCR Express,” lisas ta.

SmartPOSTi võrgustik koosneb Eestis 36st pakiautomaadist ja on toiminud aasta aega. Teenust oli 2009. lõpuks kasutanud ligikaudu 65 000 inimest ehk 5% rahvastikust ning saadetud pakkide arv neljakordistunud. SmartPOST pälvis ka Aasta Logistikategu 2009 auhinna.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077