Autor: Siim Sultson • 29. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Airi Leedu vallutus edukas

Kahe ja poole kuu eest Leedu turule sisenenud Estonian Air on jõudnud teenindada juba ligi 7 000 reisijat, lennukite täituvus on 80%, ilmneb lennufirma teatest.

Käesoleva aasta12.veebruarist, kui Estonian Air avas esimese lennuliini Leedus, kuni 31.märtsini reisis Tallinna-Vilniuse-Amsterdami liinil ühtekokku 6703 reisijat. Märtsis teenindati sel liinil 5247 reisijat, neist 2703 Tallinna-Amsterdami ja 2181 Vilniuse-Amsterdami suunal.

 „Poolteist kuud tagasi toimunud laienemise Leetu tingis sealse lennuturu Eestist oluliselt suurem potentsiaal ja Vilniuse lennujaama atraktiivsus, mida toetavad lennujaamamaksude soodne hinnapoliitika ning Leedu valitsuse jõupingutused lennuliikluse arendamiseks. See oli strateegiliselt oluline ja vajalik samm, mida kinnitavad lendude üle ootuste hea täitumus ja klientide suur huvi meie teenuste vastu,“ märkis Estonian Airi kommertsala asepresident Rauno Parras. 

 Amsterdamist, Euroopa ühest suurimast transiitlennujaamast, saab edasi lennata pea igasse maailma nurka. Pooleteise kuu statistika põhjal suundus enamik Amsterdami reisijatest jätkulendudele kokku enam kui 90 sihtkohta üle maailma.

Kõige populaarsemateks edasilennu sihtkohtadeks olid Ateena, Barcelona, Bordeaux, Madriid, Milano, München ja Nizza. 

 Lennud Tallinna-Vilniuse-Amsterdami liinil toimuvad koostöös lennufirmaga KLM Royal Dutch Airlines. Koostöö kahe lennufirma vahel sai alguse 2009. aasta kevadel, kui Estonian Air avas Tallinna-Amsterdami lennuliini. Koostöölepingu Vilniuse-Amsterdami lennuliini avamiseks kvoodijagamise alusel sõlmisid lennukompaniid käesoleva aasta jaanuaris.

 Lennud Tallinnast ja Vilniusest Amsterdami toimuvad kuus korda nädalas esmaspäeviti, teisipäeviti, kolmapäeviti, neljapäeviti, reedeti ja pühapäeviti.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077