Autor: Siim Sultson • 28. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tšarterlennufirma pankrot rauges

Harju Maakohtu teisipäevase otusega lõpetati Eesti tšarterlennufirma OÜ Skyworld Airlines (endine JP AIR OÜ) pankrotimenetlus raugemise tõttu.

Harju Maakohtu otususe tulemusel pandi pankrotihaldur Rein Vaiksaarele kohustus kustutada OÜ Skyworld Airlines (endine JP

AIR OÜ) (registrikood 11074310, asukoht Rüütli 14-7, Tallinn 10130) osaühing registrist 2 kuu jooksul peale määruse jõustumist. Põhjuseks lennufirma pankrotimenetluse raugemine.

Selle tulemusel vabastatakse ajutine pankrotihaldur Rein Vaiksaar ajutise pankrotihalduri kohustustest peale äriühingu registrist kustutamist.

Lennufirma  dokumendid lähevad hoiule ajutisele pankrotihalduri kätte.

Ühtlasi mõistis kohus välja ajutise pankrotimenetluse kulud Nordea Bank Finland PLC Estoni poolt makse 2150 alusel 26.01.2010 tasutud 32 000 suurusest deposiidist alljärgnevalt: summas 3 450 krooni, OÜ-le Causa Õigusbüroo OÜ, registrikood 10955993, arvelduskonto nr 10220031828018 SEB pangas ja ajutise halduri Rein Vaiksaare töötasu 22 100 krooni Rein Vaiksaar arveldusarvele.

Järelejäänud summa 6450 krooni kuulub Kohtute Raamatupidamiskeskuse poolt tagastamisele makse tegijale pärast käesoleva määruse jõustumist.

Kohtumääruse peale võib esitada määruskaebuse Tallinna Ringkonnakohtule Harju Maakohtu kaudu 15 päeva jooksul arvates kohtumääruse teatavaks tegemisest.

Varem nime JP AIR OÜ kandnud ettevõtte värskeim majandusaasta aruanne pärineb 2007. aastast. Selle järgi oli firma käive 2006. aastal 46,6 ja 2007. aastal 67,6 miljonit krooni. Kasumit teeniti vastavalt 0,9 ja 1,2 miljonit krooni.

Suurima osa käibest andsid 2007. aastal tellimuslennud Soomes ja Rootsis. Samuti pakkus firma lennuposti teenust.

Ettevõtte kodulehe andmeil plaaniti asuda lendama ka Euroopast Aasiasse, Aafrikasse ning Ameerika Ühendriikidesse. Skyworldi põhilennujaam oli Verona Itaalias.

Tšarterlennuteenust pakkuva ettevõtte JP Air OÜ lõid soomlane Jarkko Juhani Peltonen ja eestlanna Pille Perli 2004. aastal, 60% firmast kuulus asutamise ajal Peltonenile.

Sügisel 2006 ütles Peltonen Äripäevale, et lennufirma käivitamiseks on ta investeerinud umbes 20 miljonit krooni. "Eestis seni tšarterlennufirma puudub," põhjendas ta. Enim kliente lootis Peltonen leida reisikorraldajate seast.

Soomlasest ettevõtja lisas, et on arvestanud esimesel tegevusaastal kahjumiga. Teise aasta lõpuks plaaniti kasumisse jõuda, et osta juurde ka teine lennuk. Alguses oli firmal üks lennuk Boeing 737.

Varem Võrus tööriiete valmistamise ja siidtrükiga tegelenud Perli ütles samal sügisel Äripäevale, et lennufirma otsib Eestist töötajaid. "Plaanis on tööle võtta kuni 15 inimest, nende seas nii lennusaatjaid kui ka piloot ja piloodi abi," kommenteeris ta toona meedias ilmunud suuri töökuulutusi.

Alates eelmise aasta septembrist kuulus enamusosalus ettevõttes Jarkko Juhani Peltoneni asemel Tero Juhani Salmelale.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077