Autor: Siim Sultson • 28. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn alandamas piirkiirust

Tallinna linnavõim tahab elanikelt vastust, kas lasta linna liikluse piirkiirus seniselt tasemelt 50km/h tasemele 40 km/h.

Inseneribüroo Stratum ja Tallinna tehnikaülikooli teadurite mullusest uuringust selgus, et tõenäoliselt suurendab liikluskiiruse alandamine 10 km/h võrra liiklusohutust ning liiklusõnnetustes hukkunud jalakäijate arv väheneks viiendiku võrra.

Järgmisel nädalal toimub Tallinnas linnaelanike küsitlus, mille eesmärgiks on välja selgitada linlaste seisukoht küsimuses, kas Tallinna kesklinnas tuleks sõidukite piirkiirust alandada.

Linnaelanikud saavad võimaluse öelda välja oma seisukoht küsimuses „Kas Tallinna kesklinnas tuleks sõidukite piirkiirus alandada 50 km/h-lt 40 km/h-le?“, vastates küsimusele kas „jah“ või „ei“. Küsitlusel saavad osaleda ainult rahvastikuregistris tallinlasena arvel olevad vähemalt 18 aastased linnakodanikud.

Küsitlus viiakse läbi nii selleks avatavates küsitluspunktides kui ka elektrooniliselt. Üle linna avatakse linna teenindussaalides ja kaubanduskeskustes 14 küsitluspunkti. Küsitluspunktis hääletamiseks tuleb kaasa võtta isikut tõendav dokument. Tallinna kodulehe www.tallinn.ee vahendusel elektrooniliseks hääletamiseks on tarvis ID-kaarti ja ID-kaardi lugejat. Elektrooniliselt saab hääletada ööpäevaringselt 3. mai kella 9-st kuni 8. mai kella 20-ni.

Linnavalitsuse ja linnaosavalitsuste teenindussaalides asuvad küsitluspunktid on avatud argipäevadel - 3. maist kuni 6. maini kella 9–17 ja 7. mail kella 9–16. Sellised küsitluspunktid asuvad Tallinna Linnavalitsuse teenindussaalis (Vabaduse väljak 7), Tallinna Kesklinna Valitsuses (Nunne 18), Mustamäe Linnaosa Valitsuses (Tammsaare tee 135) ja Nõmme Linnaosa Valitsuse teenindussaalis (Jaama 1).

Teised, kaubanduskeskustesse sisse seatavad küsitluspunktid on aga avatud nädalavahetusel - reedel, 7. mail ja laupäeval, 8. mail kella 12-19 ning pühapäeval, 9. mail kella 12-16. Sellised küsitluspunktid asuvad Solarise Keskuses (Estonia pst 9), Rocca al Mare Kaubanduskeskuses (Paldiski mnt 102), Kristiine Kaubanduskeskuses (Endla 45), Lasnamäe Prismas (Mustakivi tee 17) ja Idakeskuses (Punane 16), Magistrali Kaubanduskeskuses (Sõpruse pst 201/203), Järve Selveris (Pärnu mnt 238), Pirita Selveris (Rummu tee 4), Põhja Rimis (Põhja pst 17) ja Sõle Selveris (Sõle 51a).

Viimasel kümnendil on linnaliiklust rahustavaid meetmeid rakendanud, sealhulgas piirkiirust langetanud paljud Euroopa linnad, näiteks Bern, Oslo, Stockholm, Kopenhaagen, Helsingi ja peaaegu kõik teised Soome linnad.

Küsitluse tulemusest johtuvalt otsustab linnavalitsus liikluse ohutumaks muutmise meetmete rakendamise.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077