Autor: Siim Sultson • 22. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teisipäevast Eesti vedajad Venemaal messil

EAS ning mitmed Eesti ettevõtted osalevad 27. – 30. aprillini esmakordselt riikliku ühisstendiga maailma mastaabis ühel suuremal rahvusvahelisel transpordimessil TransRussia 2010.

TransRussial osaleb väljapanekutega ligi 500 organisatsiooni kolmekümne kolmest riigist ning kuhu oodatakse kuni 28 000 külastajat. Eesti tutvustab end messil väravana Euroopa ja Aasia vahel, mis suudab pakkuda tõhusaid ja kõikehõlmavaid lahendusi logistika- ja transpordivaldkonnas.

„Logistikasektoril oli, on ja jääb Eesti majanduses väga oluline roll. Seda tänu oma geograafiliselt soodsale asukohale kui logistikasektoris tegutsevate ettevõtete kiire arengu ja kõrge rahvusvahelise  konkurentsivõime tõttu,“ kommenteeris EASi ekspordidivisjoni direktor Allar Korjas.

Eesti potentsiaal transpordisektoris on soodne: Tallinna sadam on reisijate arvu ning kaubamahtude poolest suurim Läänemere ääres; Eesti Raudtee pakub lühimat raudteeühendust Venemaa ning Põhja-Euroopa vahel ja Tallinna Lennujaam on Aasiale kõige lähemal asuv lennujaam Euroopa Liidus, mistõttu oleks tõhus seda otselendudeks rakendada.

Eestit esindavatest ettevõtetest suurimad on Eesti Raudtee ning Tallinna Sadam, kes eelnevatel aastatel on messil iseseisvalt osalenud.

Lisaks osalevad Muuga sadamas konteinerveolaevade käitlemisteenuseid osutav Muuga CT AS, transpordiga seonduvaid tollimaaklerluse ja kaupade ladustamise teenuseid pakkuv ettevõte Mann Lines OÜ, Paldiski Lõunasadamas tegutsev stividorfirma ESTEVE Terminal AS, Samuti Baltikumi suurim naftasaaduse ja vedelgaasi veoks vajalike tsisternvagunite rentija Spacecom AS.

Samuti Eesti üks suuremaid sega-, puist- ja puidulastide ning temperatuuritundlike veoste töötlemisega tegelev sadamaoperaator AS Refetra; Baltimaade suurim raudteeveeremi varuosade tarnija AS Skinest Rail; piletimüügisüsteemide arendaja OÜ Tuule Piletikeskus; ekspedeerimisteenuste pakkujad Wett Eesti OÜ, Woodyscovery OÜ ja Shipload OÜ ning jälgimissüsteemi rakendaja LostnFound.com.

Eesti stendi võivad messil oma klientidega läbirääkimiste pidamiseks kasutada kõik Eesti ettevõtted, kes messi külastavad. Eesti osalemist TransRussia messil rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077