Autor: Siim Sultson • 12. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuus kõrgepalgalist hakkasid õppima

Tänasest alustab Eesti Lennuakadeemias õpinguid kuus tulevast lennujuhti.

Lennuliiklusteeninduse AS-i lennujuhi ametikohale laekus kolmsada sooviavaldust, millest välja valiti kaheksa kandidaati. Konkurss oli 38 inimest kohale.

„Tänavune konkurss oli väga tugev, samuti laekus avaldusi oodatust rohkem. Meie jaoks tähendas see küll rohkem tööd, kuid andis samas ka parema võimaluse sobilike inimeste leidmiseks,“ ütles Lennuliiklusteeninduse AS personalispetsialist Ere Keerig-Kont. „Täname kõiki avalduse esitanud kandidaate, kes võtsid vaevaks oma aega pühendada mahukate testide täitmisele. Loodame, et ka need, kes ei osutunud valituks, said kogemuse võrra rikkamaks ning eneste kohta rohkem teada,“ lisas Keerig-Kont.

Enn Heinsoo, üks kuuest täna õpinguid alustavast kandidaadist ütles, et oli lennujuhi ametist teadlik juba varem. Heinsoo märkis, et kui tuttav talle konkursist teatas läks ta kõhklemata kodulehele ning sisestas kandideerimisavalduse. „Sel hetkel võib olla ma päris täpselt ei teadnudki, miks. Tagasivaadetes on põhjus aga lihtne: suur huvi lennunduse ja kõige sellega seonduva vastu,“ ütles Heinsoo.

Lennuliiklusteeninduse AS korraldas käesoleva aasta alguses konkursi lennujuhtide ametikohtade täitmiseks. Kolmesaja kandidaadi hulgast valiti seekord välja kaheksa inimest, kaks naist ja kuus meest. Tänasest, 12. aprillist alustavad lennujuhi ametiõpinguid esimesed kuus väljavalitud kandidaati. Kaheksakuuline väljaõpe toimub Eesti Lennuakadeemias, mis koosneb kahest etapist: algõppest ning piirkondliku radarlennujuhtimise pädevuskoolitusest. Koolitusele järgneb kuuekuuline praktiline üksusekoolitus Tallinnas Lennuliiklusteeninduse AS-is. Pärast edukalt läbitud õpi- ja praktikaaega, saavad kõik lõpetanud lennujuhiloa, mis lubab alustada oma karjääri lennujuhina.

Lennuliiklusteeninduse AS on 100% Eesti Vabariigile kuuluv äriühing, mille peamine tegevusala on lennuliikluse juhtimine ja korraldamine Eesti õhuruumis.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077