Autor: Siim Sultson • 5. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alexela: kütusehind aimamatu, kuid konkurents ju ohjab

AS Alexela Oil tegevjuht Ain Kuusik bensiini ja diisli hindade edasist kujunemist ei soovi kommenteerida, küll aga peaks kõik paika panema konkurents. Eelmise nädala lõpus tõusis nafta hind maailmaturul viimase 17 kuu kõrgeimale tasemele.

"Tänan Teid huvitumast, teema on kindlasti meid kõiki ka tarbijatena puudutav.

Püüan vastata," oli Kuusik tarbijat huvitavale teemale varmas vastama.

Eelmise nädalal lõpus kasvas nafta hind maailmaturul viimase 17 kuu kõrgeimale tasemele. Mida tähendab Eesti ärikliendi ja erakliendi jaoks lähitulevikuks selline fakt?

"Kui nafta maailmaturu hind tõuseb siis järgneb sellele tahes- tahtmata ka lõpp produkti ehk autobensiinide ja diislikütuse hinnatõus. Teadupärast on just toorme hind kogu muu hinnakujunemise aluseks.

Kui Te peate äri- ja erakliendina silmas lõpptarbijat siis tanklate hinnatõusuga kaasneb kahtlemata hinnatõus ka neile (kõigile) ning vastupidiselt kaasneb ka hinnalangus, mis samuti ei ole välistatud. Nafta hind on pidevalt muutuv suurus ja teadupärast liigub etteaimamatult kas siis üles või alla.

Usun, et paanikaks ei ole põhjust, pinev konkurents turul reguleerib hindu pidevalt," kõlas rahustav vastus.

Kui palju võib lähikuudel ja selle aasta jooksul kallineda bensiin, diisel, eridiisel jaemüügis ning hulgimüügis?

"Ennustada, kas, kui palju, millises suunas lähikuudel kütuste hinnad tõusevad või langevad ei ole võimalik, seega ei saa ma kahjuks Teie teisele küsimusele vastata.

2009. aastal tõusnud käibemaks ja 2010. aastal tõusnud aktsiisimaks on kahtlemata avaldanud mõju ka kütuse hindadele. Milliseks jääb/ kujuneb meie maksusüsteem tulevikus?" viskas Kuusik hoopis ise küsimuse õhku

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077