Autor: Siim Sultson • 17. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Air: airBaltic ajab udu

Estonian Airi kommertsala asepresidendi Rauno Parrase tõdemusel airBalticu Estonian Airi omandamine on tühi kuulujutt, ka Rootsi ja Soome liinid on hästi teenindatud.

Eile teatas Eesti turule tügiv ja siinset lennufirmat "koostööle" kutsuv airBaltic, et Estonian Air olla jätnud Soome ja Rootsi

turud juba mitu aastat unarusse. "Selline suhtumine muudab aga küsitavaks, kas Estonian Airi omandamine annaks üldse airBalticule midagi," viibutas airBalticu asepresident Janis Vanags paljutähenduslikult sõrme.

Samas, olukorra päästmiseks, lubab lätlaste lennufirma lähinädalail avada mitu otselendu "Tallinnast Skandinaavia linnadesse".

Vastuseks kostis Estonian Airi kommertsala asepresident Rauno Parrasl, et  Rootsi ja muud lähiturud on Estonian Airile olulised ja nende liinide teenindamine kasumlik. „Lendame Rootsi suurte lennukitega ning teeme koostööd SASiga transiitlendude osas, pakkudes sellega klientidele olulist lisaväärtust,“ märkis ta.

Samuti on Estonian Air ühendanud Rootsiga ka teised Eesti lennujaamad, nagu Tartu, Kuressaare ja Pärnu.

 „airBalticu huvist Estonian Airi aktsiate omandamiseks on viimasel ajal palju räägitud, kuid meie andmetel tõsiseid läbirääkimisi selles osas neil ühegi Estonian Airi aktsionäriga ei toimu. Seega jääb kõik ainult kuulujuttude tasemele, mida pole isegi mõtet kommenteerida,“ lausus Parras.

Parras nentis, et  Estonian Air on korduvalt rõhutanud ja rõhutab veelgi, et mida rohkem eri värvides lennukeid Tallinnast õhku tõuseb seda parem. Sihtkohtade ja teenusepakkujate paljusus suurendab Eesti avatust ning on riigi transpordi- ja turismipoliitika huvides igati vajalik. Sellest võidavad nii kliendid kui teenusepakkujad.

Samas on ääretult oluline, et tegu oleks ausa ja läbipaistva konkurentsiga, toonitas ta.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077