Autor: Siim Sultson • 16. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

airBaltic: tea, kas tahamegi Estonian Airi omandada...

airBalticu veendumusel on Estonian Air Rootsi ja Soome turud hooletusse jätnud. Olukorra päästmiseks avab lätlaste lennufirma ruttu otselende Tallinnast nendele turgudele. Estonian Air aga olgu omaette, ilmneb airBalticu asepresidendi Janis Vanagsi nimega pressiteatest. 

Vastuseks jätkuvale kriitikale airBalticu madalate hindade suhtes, kuulutab airBaltic lähinädalail veelgi välja mõistliku

hinnaga otselende Tallinnast Skandinaavia linnadesse. Just Rootsi ja Soome on need kohad, kust tuleb Eestisse 3 miljonit turisti aastas. airBaltic on üllatunud, et Estonian Air on need turud juba mitu aastat hooletusse jätnud. Selline suhtumine muudab aga küsitavaks, kas Estonian Airi omandamine annaks üldse airBalticule midagi.

Viimastel päevadel on kohalik lennufirma kritiseerinud airBalticut, kuna viimane pakub turu keskmisest madalamaid hindasid.

airBaltic kinnitab, et pakub Eesti turul tavalisest madalamaid hindasid. 2009. aasta suvel kritiseeriti ministeeriumi tasandil airBalticut madalate hindade pärast sihtkohtadesse Euroopas, SRÜ riikides ja Lähis-Idas. airBaltic vastas sellele, pakkudes 20% allahindlust Eesti reisijatele, kes broneerisid lennu ja hotelli aadressil www.airBalticTravel.com.

Eesti kaudu on airBalticul käigus kuus otseliini: Tallinnast Riiga, Vilniusesse, Turusse, Tamperesse, Oulusse ja Lappeenrantasse ning üks otselend Tartus Riia. Hoolimata sellest, kust te oma lendu alustate, pakub airBaltic mugavaid lende läbi Riia sihtkohtadesse Euroopas, Skandinaavias, Venemaal, SRÜ riikides ning Lähis-Idas.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077