Autor: Siim Sultson • 12. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulika: Tallink Taksol ikka väga kulukas projekt

Aastaga ligi kolmandiku tellimustest kaotanud Tulika Takso AS juhatuse esimees Anne Rebane taksopeatuste kinnistamises konkurentsi kahjustamist ei näe. Tallink Takso suured soovid tekitavad temas aga hämmastust.

2009. aastal kaotas Tulika Takso oma tellijate mahtudes 30%, kuid toetudes suurele püsiklientide baasile, loodab firma sellest aastast paremat. Autode parkigi loodetakse sel aastal paisutada.

Kuidas suhtute sellesse, et Tallinnas on osa taksopeatusi renditud 

teatud taksofirmadele? Kas see võib kahjustada konkurentsi taksoturul?

Olen seda meelt, et Tallinna idee anda taksopeatusi rendile on tõhusaim

meetod taksonduse korrastamiseks ning linnakodanikele ja turistidelenormaalse taksoteenuse tagamiseks.Konkursil taksopeatuste rentimiseks saavad osaleda kõik taksofirmad jaFIE-de ühendused  -  ma ei oska siin küll konkurentsi kahjustumist näha.

Kuidas on Tulikal läind 2010. aasta kaks esimest kuud? Kuidas laekusid 

tulud võrreldes eelmise aastaga?

2010 aasta on läinud prognoositust paremini. Ilmselt on siin oma osa ka

ilmastikuoludel. Tegelikult on meie püsiklientide baas staazikas ja usaldusväärne ning laekumistega võib üldiselt rahule jääda. Kui parimate aegadega (2008) võrreldes vähenes taksotellimuste hulk ligi 30%, siis praeguseks on olukord stabiliseerunud. Seda, kas tellimuste arv lähiajal ka tõusma hakkab ei oska täna veel öelda.

Kuidas hindate oma konkurenti Tallink Taksot, kes enda väitel on ka selle aasta kahel esimesel kuul ärimahtudelt ja klientide arvult kasvanud

50-60%?

Ei oska hinnangut anda. Tundub, et tegemist on väga kuluka projektiga, kuhu

omanikud järjest uusi rahasüste teevad.

Millised on Tulika ootused ja eesmärgid aastaks 2010?

Ootame, et inimestes ikka rõõmu ja optimismi jätkuks - küll siis tulevad ka

taksosõidud. Eesmärgid: kasvatada taksode arv tänaselt 175-lt 200-ni, ikka rõhuda teenuse kvaliteedile, kasvatada taksotellimuste hulka vähemalt 20%.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077