Autor: Siim Sultson • 11. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Posti laieneb postimaja  müügirahaga Lätti ja Leetu

Eesti Post plaanib logistikateenuste pakkumist laiendada Baltikumi, investeerides sellesse 150 miljonit krooni, teatati täna toimunud pressikonverentsil. Selleks kasutatakse Tallinna Narva mnt postimaja müügist saadud raha.

 „Selleks, et olla edukas on raske seda teha nii väikesel turul kui Eesti,“ ütles Eesti Posti laienemisest rääkides ettevõtte nõukogu esimees Meelis Atonen.

 Juhatuse liige Aavo Kärmas selgitas, et logistikateenustega tahetakse laieneda Lätti ja Leetu, kuna kliendid tahavad ühtset lahendust üle kõigi kolme Balti riigi. Laienemisplaanidega on väga tiheldalt seotud ka Tallinnas Narva maanteel asuva postimaja müügis saadud 128 miljoni krooni paigutamine, kuna kogu investeering läheb kokku maksma 150 miljonit krooni.

 Seda kas Lätti ja Leetu laienetakse ise või koostöös kohalike ettevõtetega on veel selgumisel. Samuti plaanitakse püstitada nendesse riikidesse ka pakiautomaadid, kuid esmalt peaks pakiautomaadid saama üles Eestis ja alles siis lähiriikides.

 Ettevõtte selle aasta plaanidesse kuulub veel võimalus tellida saadetisi soovitud väljastuskohta, milleks on kaubanduskeskustes asuvad Eesti Posti punktid või pakiautomaadid ning pakisaatmine e-keskkond jaeklientidele. 2009. aastal avati e-keskkond äriklientidele, kus on saatjal võimalik jälgida oma saadetise liikumise teekonda ja asukohta mingil hetkel.

 Infologistika valdkonnas kavatsetakse sellest aastast hakata pakkuma dokumentide ja arvete halduse terviklahendust nii Eestis kui välisturgudel ning arendatakse andmebaasiturundust.

 Postiteenuste osas liigutakse sel aastal kaubanduskeskuste teeninduspunktide hulga suurendamise teed, laiendatakse kauba ja teenuste pakkumist e-poes ja optimeeritakse kandetegevust.

 Posti- ja logistikaettevõtte 2009. aasta auditeerimata kasum on 3,1 miljonit krooni, Eesti Posti kontserni kasum on 2,23 miljonit krooni, teatas ettevõte märtsi alguses.

 Eesti Posti tulud langesid 2009. aastal 175,7 miljonit krooni ehk 18,1 % võrreldes 2008. aastaga. Tulude languse põhjuseks on pea kõigi teenuste mahtude langus. Kirjatulude langus oli 57,9 miljonit krooni ning see on 15% väiksem kui 2008. aastal. Pakiteenuste käive langes võrreldes 2008. aastaga 68,5 miljonit krooni. 2009. aastal saadeti Eesti Posti vahendusel ligi 50 miljonit kirja, ligi üks miljon postimüügipakki ja ligikaudu 800 tuhat kullersaadetist.

 2006. aastal oli Eesti Posti kahjum 20 miljonit krooni, 2007. aastal 34 miljonit krooni, 2008. aastal teenis ettevõte 0,4 miljonit krooni kasumit.

 AS Eesti Post on riigile kuuluv äriühing, kus töötab 3200 inimest. Ettevõttel on 397 postiasutust üle Eesti.

 Eesti Posti kontserni kuuluvad emaettevõttena AS Eesti Post ning tütarettevõtetena AS Eesti Elektronpost (osalus 50,86%) ja Eesti E-arvete Keskus OÜ (osalus 50,1%). ASi Eesti Elektronpost kaudu omab AS Eesti Post osalust Kasahstani Elektronpostis (osalus 33,3%).

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077