Autor: Siim Sultson • 23. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Opmann: Premium Motors Grupi pankrot paratamatu

Pankrotis Premium Motors Grupi viimane ja sügisest taandunud juhatuse esimees Mart Opmann ühtpidi ei imestanud firma saatuse üle, teisalt oli üllatunud, et lõpp nii kiiresti tuli.

"Grupis ju varasid polnud, kui nüüd ausalt öelda. See oli mõeldud pigem inveteerimisalaseks tegevuseks, investeeringute haldamiseks. Kui nüüd 2008. aastal tuli Lehman Brothersi krahh, siis kaotas ka grupp pinnase. See grupp hoidis vaid konsolideeritud bilanssi üleval," seletas Opmann mahlaka õhinaga.

"Augustist-septembrist olen ma juba eemal. Vester (nõukogu liige ja omanik Jürgen Vester - toim) seal üksi toimetab...  Ma ise ei imesta, et selle grupiga nii läks. Kuid mulle on üllatus, et see pankrotistumine nii kiirelt läks," arutles ta.

Miks Teie ise taandusite grupi eesotsast?

"Aeg sai otsa. Ei osanud seal ka abiks olla. Jõudsime vastastikusele arusaamisele, et nii on parem...," kostis Opman sootuks kidakeelsemalt.

Kas Teie ametisoleku ajal oli grupi pankroti poole liikumine tunda?

"Toona läks see saneerimise alla ja usk oli, et uues majandussituatsioonis mõned grupi ettevõtted saavad vedama ning veavad ka ülejäänud grupi liikmed välja. Kuid, jah, läks teisiti...," selgitas ta.

Premium Motors Grupi nõukogu liikme Jürgen Vesteriga ei õnnestunud kontakti saada.

Eile kutsus Harju Maakohus oma otsusega, kas võlgnikku, võlausaldajaid või kolmandaid isikuid üksi või koos tasuma kohtu deposiiti 100 000 krooni, et Premium Motors Grupi pankrotimenetlus ei raugeks.

Premium Motors Grupp ASi pankrotimenetluse algatas Harju Maakohus 3. detsembril 2009.

2005. aasta sügisel asutatud Premium Motors Grupi otseseks tegevusalaks oli investeerimine väärtpaberitesse, võlakirjadesse jm finantsvahenditesse.

Firma omanikud läbi erinevate firmade on Jürgen Vester, Piret Vester.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077