Autor: Siim Sultson • 17. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarneahelate juhtimise ja logistika esseekonkurss püüab pilku

„Tudengiteadus väärib arendamist!“ leiavad esseekonkurssi PROLOG SCM Academy 2010 korraldavad TTÜ logistikadoktorandid ning õhus on tunda justkui värsket tuulepuhangut.

Konkursi ellukutsumisel on ühendatud Tallinna Tehnikaülikooli, Tallinna Tehnikakõrgkooli, Eesti Ostu- ja Tarneahelate Juhtimise Ühingu (PROLOG) ning pikaajalise traditsiooniga logistikasündmuse Logistikaseminar jõud. Eesmärgiks on aktiviseerida tarneahelate juhtimise ja logistika alast teadustegevust ning julgustada tudengeid esitama küsimusi ja otsima vastuseid. Konkursile oodatakse nii teemavaldkonnaga seotud uuringuid kui ka mõtteavaldusi ja arutlusi tarneahelate juhtimise päevakajalistes küsimustes. Teemade ring on tegelikult lai, ulatudes raudteevedudest ettevõtte ostupoliitikani ning ühistranspordist laotõstukiteni. Ülesehituselt on SCM Academy võimaluseks kõigile Eesti kõrgkoolide bakalaureuse-, magistri- ning doktoriõppes õppivatele üliõpilastele ja noorteadlastele. Konkursile on oodatud nii esseed, mis põhinevad värskelt tehtud uurimustel kui ka originaalsed algatused. Varasem teadusloome kogemus pole osalemiseks primaarne  – pigem on konkursi mõtteks olla katsebaasiks ja kasvulavaks. Kõik suured asjad saavad alguse väikestest!

Konkurss kuulutati välja jaanuaris ning essee esitamise tähtajaks on 28. veebruar. Eriala asjatundjatest koosnev žürii määrab seejärel viis parimat tööd, mis osalevad konkursi lõppkonverentsil Logistikaseminar 2010 raames 24. märtsil Tallinki uue laeva MS „Baltic Queen“ pardal. Väljavalitud on oodatud osalema kogu kahepäevases Logistikaseminari programmis tasuta. Kohapeal selgub ka konkurssi võidutöö.

Konkurss pakub tudengitele võimalust üksteiselt mõõtu võtta ning areneda dimensioonis, mida siiani pole ehk piisavalt väärtustatud. Konkursi tähtsaim mõte on korraldajate arvates selles, et tekib uus väljund, mis motiveerib tudengeid teadusloomele. Lisaks antakse konkursile kvalifitseeruvad tööd ka välja ametlikus konverentsikogumikus.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077