Autor: Siim Sultson • 11. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaubikujuhi koht ülipop

Kaubavedaja väljahõigatud vaba kaubikujuhi koht kogus nädalaga 800 soovijat.

CV-keskuses ilmunud kuulutuses teatab 2001. aastast tegutsev kaubavedaja Sintravella OÜ, et pakutakse kohta kaubikujuhile brutopalgaga 7390 krooni ning "...Kandideerida AINULT tõsistel soovijatel, kes vastavad nõudmistele ja on valmis ning võimelised antud ametikohal töötama!"

Et autopark asub Järvekülas 4 km kaugusel Tallinna Lennujaamast, peab kandidaadil olema isiklik auto.

"Alates 3. veebruarist, kui kuulutus üles sai, on laekunud 800 CV-d," tõdes Sintravella OÜ põhiomanik ja juht Marek Aljand. Loomulikult tuleb kõik need CV-d läbi vaadata. Kuid pelgalt paari-kolmekümnega saab tõsisemalt tegeleda.

"Eelistame neid, kelle kodu on lähemal, et... oleks meil endal väiksemad kulud. Oleme valinud välja 25 soovijat, kelle kutsume töövestlusele, iga päev tuleb 5-6 juurde, kellega peame juba töövestlusi. Lisaks tuleb vestluselkäijal teha üks proovisõidupäev, kus selgub, kas ta linna tunneb, kuidas oskab sõite planeerida," selgitas ta.

 Tegeleb ju firma erinevate vedudega alates toiduainetest kuni ehituskaupadeni.

Aljandi sõnul on tegelikult 75% juhtidest head sõitude planeerijad, 25%-l tuleb sisse vigu.

Miks vajatakse juhti, kas eelmine oli mingi veaga või on siin muu põhjus?

"Tegelikult oleme ostnud uue bussi ja sellele on vaja juhti. Samas saab nüüd tööle võtte juhi, kellele saab tasuda 30% vähem, kui senistele töölolevatele," põhjendas Aljand ausalt.

Ta lisas, et firma püüab suhtuda uude juhti ikka optimaalselt, mõistlikult, mis siis, et nüüd on turg töölevõtja päralt.

Aljase sõnul kandidaatide laviin päevade arenedes raugeb, põhilaviin jääb esimestesse päevadesse. Kuulutus aegub tööportaali andmeil 3. märtsil.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077